Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$61.832
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 61.832
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

ASX Onaya Yaklaşırken Avustralya Bitcoin ETF Patlamasına Hazırlanıyor

avustralya, etf, bitcoin etf

Avustralya, en büyük borsalarından biri olan ASX’in birden fazla spot Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) yeşil ışık yakmasıyla finans tarihinde bir başka önemli dönüm noktasına ulaşmanın eşiğinde. Çalışmalar, bu ETF’lerin önümüzdeki üç yıl içinde 3 milyar ila 4 milyar dolar arasında yatırım çekme potansiyeline sahip olduğunu ve bu durumun Avustralya kripto para piyasasında önemli bir anın sinyalini verdiğini gösteriyor.

Bloomberg’in yaptığı röportaja, halihazırda ilgili Bitcoin ETF’lerini onaylamış olan ABD ve Hong Kong düzenleyicileri tarafından desteklenen yakın onayın, 2023 yılında VanEck Avustralya tarafından BetaShares’ten iki başvuruya ve yerel ETF fon yöneticilerine verilmesi bekleniyor.

Bitcoin’in küresel olarak benimsenmesi arttıkça Bitcoin ETF’lerine yapılan başvuruların sayısı da artıyor. Bu, on bir farklı ETF’nin 53 milyar doların üzerindeki varlıkları yönettiği ABD Ordusu tarafından kanıtlanmıştır. BetaShares’in dijital sorumlusu Justin Arzadon, Avustralya’nın bu ürünleri benimseme potansiyeli konusunda iyimser olduğunu ifade etti. ABD’den gelen ürünlerin Avustralya’ya getirilmesi için yeterli kanıt olmasa da ülkenin bu tür ürünlere hazır olduğuna dair yeterli göstergeyi gösterdiğini belirtti.

Uzmanlar, Düzenleme Beklentileri Arttıkça Milyarlarca Doların Akacağını Tahmin Ediyor

Dijital varlık yönetimi ve kripto para şirketi Monochrome’un CEO’su Jeff Yew, Avustralya’nın kripto yatırımlarına olan coşkulu ilgisini vurgulayarak benzer duyguları yineledi. Yew, Bitcoin ilgisinin piyasada yer almak isteyen fon yöneticileri, SMSF yatırımcıları, perakende tüccarlar ve diğer kuruluşlar tarafından yönetilen havuzlanmış süper fonlar gibi çeşitli kaynaklardan kaynaklanacağını öngörüyor. Borsada kripto para ticaretiyle ilişkili doğal riskleri yönetmek için maruz kalmaya karşı dikkatli bir şekilde kontrol edilen bir yaklaşım önerdi.

SMSF’lerle ilgili mevcut riskler hakkında kapsamlı bir tartışma sırasında Yew, borsa çöküşünün potansiyel tehlikelerine dikkat çekti. Ayrıca Avustralya Vergi Dairesi’nin belirttiği gibi çeşitli kripto borsalarının yaklaşık bir milyar dolar tuttuğunu ve bunun önemli bir kısmının SMSF yatırımcılarının katkısı olduğunu belirtti. Ayrıca Yew, Bitcoin ETF’lerinin yatırımcılara düzenlemeye tabi bir varlık aracılığıyla dijital varlıklara güvenli bir şekilde erişmeleri için bir araç sunduğunu vurguladı.

Monochrome’un Bitcoin ETF için madeni para basıyor olması, onun Avustralya’da sürekli değişen kripto düzenlemelerine uyum sağlama kapasitesini gösteriyor. Başlangıçta ASX’te listelenmek için başvurduktan sonra şirket, daha hızlı onay süreci, net listeleme gereksinimleri ve daha küçük pazar boyutu nedeniyle bunun yerine Cboe Avustralya’da listelenmeyi tercih etti. ASX ile ilgili zorluklar olsa da Yew, yakın gelecekte Cboe Avustralya’dan onay alınacağı konusunda iyimser.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir