Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.355
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.355
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Astar Network (ASTR) Nedir?

Astar Coin Nedir

Astar, bir sonraki büyük Web3 yenilikleri için ölçeklenebilir, merkezi olmayan bir platform olmasının yanı sıra, Japonya’nın en popüler akıllı sözleşme platformudur. 

▪ Astar Network,
birlikte çalışabilir web 3.0                  ▪ Astar Network, merkezi olmayan uygulamaların
altyapısı, finansal teşvikler, kuluçka programları         geliştirilmesini ve çalışmasını desteklemek için çeşitli
ve teknik destek sağlayarak geliştiricilerin                    araçlar ve hizmetler sunar. Akıllı sözleşmelerin
merkezi olmayan uygulamalar ve katman                      oluşturulması özel blok zinciri geliştirmesi, varlık takası
2 çözümleri oluşturmalarına yardımcı olan                    likidite sağlama ve daha fazlası gibi işlevler Astar
bir projedir.                                                                                 Network üzerinde gerçekleştirilebilir.

▪ Astar Network, merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini ve çalışmasını desteklemek için çeşitli araçlar ve hizmetler sunar. Akıllı sözleşmelerin oluşturulması, özel blok zinciri geliştirmesi, varlık takası, likidite sağlama ve daha fazlası gibi işlevler Astar Network üzerinde gerçekleştirilebilir.

▪ Astar, Polkadot ekosistemini Ethereum ve Cosmos gibi katman 1 blok zincirlerine bağlar. Bir Polkadot Parachain’dir ve geliştiricilerin altyapının ötesine geçip uygulama geliştirmeye daha fazla odaklanabilecekleri DeFi, NFT’ler, DAO’lar için destekli çok zincirli bir Polkadot dApp merkezi olarak tasarlanmıştır.

astar network nedir
astar network
akıllı kontrat projeleri nelerdir

Astar Network’ü Benzersiz Kılan Nedir?


Ağ, bir web 3.0 blok zinciri oluşturma platformu olan Parity Substrate üzerine inşa edilmiştir. Substrate üzerine inşa edilen Astar gibi ağlar, yükseltilebilir blok zincirleri, modüler mimari, özelleştirilebilir blok yürütme mantığı ve çalışırken değiştirilebilir mutabakat gibi özelliklerden yararlanır. Başka bir deyişle, hızlı ve kolay blok zinciri geliştirme için özel olarak oluşturulmuş bir çerçevedir.

Substrat modüllerine ek olarak, Astar aşağıdaki gibi özellikler sunar:

1- Operatör ticareti: Akıllı sözleşmeleri tokenize etmenize, mülkiyeti diğer kullanıcılara aktarmanıza veya diğer kullanıcıları operatör olarak atamanıza olanak tanıyan dApp’leri alıp satmak için bir mekanizmadır.

2- Multi-Lockdrop: Tokenları bir ağ üzerinden dağıtmanıza olanak tanıyan değiştirilmiş bir Lockdrop. Katılımcılar önceden belirlenmiş bir süre için diğer blok zincirlerinden tokenları kilitler ve yerel tokenlar zaman içinde token sahipleri arasında dağıtılır. Bu yöntem, kullanıcıları ağın yaşamına katılmaya teşvik eder.

3- DApps stake etme ve dApp ödülleri: Astar’ın para kazanma modeli, ekosistemin büyümesine katkıda bulunan ve Astar Network’e değer katan dApp geliştiricileri için bir ödül sistemine odaklanmaktadır. Ödülün %50’sinin dApp geliştiricileri arasında (%10’u aday gösterenlere ve %40’ı operatörlere yani akıllı sözleşme yöneticilerine), diğer %50’sinin ise doğrulayıcılar arasında dağıtıldığı blok başına bir ödül paylaşımı vardır. Bu araç, aday gösterenleri akıllı sözleşmelerde pay sahibi olmaya teşvik eder ve bu da ASTR tokeninin değerini artırır.

Astar Nasıl Çalışır?


▪ Astar Network, herkesin katılabileceği katman1 izinsiz bir halka açık blok zinciridir. Genel olarak Astar Network, geliştiricilerin uygulamalarını bağlamaları için varsayılan kök zincirdir. Astar Network, geliştiricilerin Optimistic Virtual Machine (OVM) modülü ve DApp Staking modülü gibi Layer2 çözümlerini kolaylıkla kullanabilmelerini sağlayan çeşitli modüller sunmaktadır.

astar nasıl çalışır
▪ Astar Network
sadece Plasma uygulamaları için değil, aynı zamanda Lightning Network uygulamaları veya diğer katman 2 protokolleri için de olacaktır. Kullanıcılar hangi çözümü kullanacaklarını seçebilir ve kullanım durumlarını minimum ek yük ile mümkün kılabilirler.

▪ Astar’da mümkün olmayan Layer2 çözümlerinin uygulanmasına ek olarak. Ağ, Dapps geliştiricilerini desteklemek için Plasma’yı bir Hizmet olarak entegre etti. Plasma as a Service, geliştiricilerin her şeyi sıfırdan öğrenme zahmetine girmeden Astar uygulamalarını zahmetsizce dağıtmalarına olanak tanır.

Token Ekonomisi


Kategori Yüzdelik Dilim Token Adedi Açıklama
Kullanıcı ve İlk Destekçiler 30% 2,374,584,839 ASTR
Parachain Açık Artırması 20% 1,583,056,559 ASTR
Parachain Müzayede Rezervi 5% 395,764,140 ASTR
Protokol Gelişimi 10% 791,528,280 ASTR
On-Chain DAO 5% 395,764,140 ASTR
Pazarlama 5% 395,764,140 ASTR
Erken Finansal Destekçiler 10% 791,528,280 ASTR
Takım (Çalışan Teşvikleri) 5% 395,764,140 ASTR
Vakıf 10% 791,528,280 ASTR

Astar Network projesinin $ASTR isimli ürününün yıllık olarak %10 oranında enflasyonu vardır.

Proje Takımı


ceo astar network
.                          CEO
.               Sota Watanabe
cto astar network
.                  Baş Sorumlu
.                    Hoon Kim

.                 Baş Mühendis
.                      Roy Kure
astar network blockchain geliştiricisi kimdir sasa paul
.             Geliştirici
.              Saša Pul
dustin lee içerik üreticisi astar network
.         İçerik Üreticisi
.             Dustin Lee

ASTR Coin’i Nereden Satın Alabiliriz?


ASTR Coin’i ömür boyu %20 komisyon indirimli satın almak istiyorsanız, aşağıda listeli olan borsalardan satın alabilirsiniz.

➔ Binance borsasından satın almak için buraya tıklayın
➔ Gateio
borsasından satın almak için buraya tıklayın.
➔ KuCoin b
orsasından satın almak için buraya tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version