Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.707
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.707
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Arweave (AR), Test Ağını Duyurdu!

Arweave (AR), Test Ağını Duyurdu!

Arweave, sosyal medya ve yapay zeka için tasarlanmış “anormal ölçeklenebilir” hesaplama katmanı için test ağı yayınladı. Arweave AO, veri depolama platformuna dayalı bir ölçeklenebilir blockchain ağı olarak inşa edildi.

2023 yılına gelindiğinde, ekip Arweave‘i bir sosyal medya ağı için kullanmaya odaklandı. İçerik sahipliğini temsil etmek için tokenların kullanımı planları üzerinde çalışırken, böyle tokenların bir pazarını destekleyecek son derece ölçeklenebilir bir ağa ihtiyaç duyulduğunu fark ettiler. Ardından ikinci bir deneme yapmaya karar verdiler.

Ve sonra dedik ki, peki, o planları çıkaralım, bitirebilir miyiz? Onu çalışır duruma getirebilir miyiz? Ve sonra fark ettik ki, evet, yapabilirdik. Sonrasında inşa etmeye başladık.
– Arweave kurucusu Sam Williams

Yaklaşık bir ay önce, ekip Arweave AO olarak adlandırdığı için bir iç test ağı oluşturdu. Williams, şu anda 220 farklı makinede çalıştığını ve birkaç projenin bunun üzerine inşa edilmeye başladığını, test ağının Salı günü halka açılmasından önce belirtti.

Aynı zamanda, ana Arweave zincirindeki faaliyet arttı. Williams, ağın şimdi 3 milyar işlem gördüğünü, bunlardan 1 milyarının iki aydan az bir sürede gerçekleştiğini belirtti. Bu durum ayrıca platformun yerel tokenı AR‘ın deflasyona geçmesine neden oldu.

İlerideki plan, Arweave AO için birkaç denetim yapmak ve ekibin 2024’te gerçekleşmesini beklediği sonunda ana ağını planlamaktır.

Arweave AO Nasıl Çalışır?

Arweave, NFT’ler için meta verileri depolamaktan geliştirici araçlarına kadar her şey için kullanılan, merkezi olmayan bir veri depolama platformudur.

Bu platformun üzerine inşa edilen Arweave AO, her türlü akıllı sözleşmeyi ve blockchain protokolünü destekleyebilecek, ölçeklenebilir bir ağ olacak şekilde tasarlandı.

Temel fikir, bir blockchaini çalıştırmanın üç ana bileşenini birbirinden ayrı parçalara bölmek ve bu parçaları birbirleriyle iletişim kurabilen ve aynı anda yüksek sayıda işlemi yürütebilen bileşenlere dönüştürmektir.

Ekip, Arweave AO üzerine Lua programlama dili kullanılarak AOS adında bir işletim sistemi inşa etti. Bu dil, Roblox ve Angry Birds gibi oyunlarda da kullanıldı. Williams, Arweave AO üzerine Ethereum Sanal Makinesi ile uyumlu bir blockchain veya başka herhangi bir sanal makine inşa etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Williams, Arweave AO’nun Aptos ve Sui gibi diğer yüksek performanslı blockchain’lerden farkının, büyük miktarda veri depolama gibi şeyleri destekleyebilmesi olduğunu vurguladı. Bu, projenin temelinde bir veri depolama platformuna dayanmasından kaynaklanmaktadır.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir