Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.749
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.749
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Arcadia Finance Hacklendi!

Arcadia Finance

Defi protokollerinden biri olan Arcadia Finance yazılımsal bir açıktan dolayı hacklendi ve 455 bin dolarlık kripto para kaybetti.

Arcadia Finance’i etkileyen bir kod boşluğu sorunu büyük zarara yol açtı. Kripto para hırsızları, bir güvenlik açığından yararlanarak projenin yazılım tarafına sızdı.Toplamda 455 bin dolar değerinde  Ethereum (darcWETH) ve Optimism (darcUSDC) ele geçirdi.

Özellikle son dönemde artan kripto para hızlıklarıyla birlikte kripto para piyasası da olumsuz etkileniyor. Özellikle kripto para projelerinin Twitter gibi sosyal medya hesaplarına ve Discord sunucularına sızan hackerlar yatırımcılar için büyük bir sorun haline geldi. Bu saldırganlar proje sahiplerine ve yatırımcılara büyük zarar vermenin yanı sıra Blockchain sektörüne güveni düşürerek dolaylı yoldan yeni yatırımcıların gelmesini de azaltıyorlar.

Yaşanan hack saldırısı sonrasında twitter üzerinden bir açıklama yapan Arcadia Finance,” Protokolümüzde bulunan potansiyel bir açığın farkındayız. Sözleşmeleri duraklattık ve şu anda güvenlik uzmanlarıyla birlikte temel nedeni araştırıyoruz. Daha fazla bilgi geldikçe paylaşılacaktır” dedi.

Blockchain araştırma şirketi PeckShield, yaşanan olay ile ilgili açıklama yaparak uyarıda bulundu. PeckShield, kod bloklarındaki girdilerin doğrulanmamış olmasını gerekçe göstererek durumun çok ciddi bir hal alabileceğine dikkat çekti.

Sonuç olarak; Kripto para piyasasında yaşanan bu tür hack olayları, sektörde endişeleri artırmaktadır. Arcadia Finance’in hacklenmesi, sektörün güvenlik konusundaki zayıflıklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu olay, DeFi projeleri için güvenlik önlemlerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde sektör kullanıcılarını kaybederken, yeni kullanıcı çekmekte de zorlanacak gibi görünüyor.

İçeriklerimizden en hızlı şekilde yararlanmak için Google Haberler kısmından bizi takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir