Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.068
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.068
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Araştırmacı Bombayı Patlattı: Altın ve Bunlar Fırlayacak!

Dolardaki zayıflık dün, altın fiyatı için güçlü bir arka rüzgâr sağladı, ancak uzmanlara göre düşüş piyasası hissi herhangi bir fiyat artışını etkisiz hale getirdi. Net sonuç, altın vadeli işlemlerinde, spot ve Forex altında yalnızca küçük bir düşüş oldu. Ancak spot altın şu anda ABD tarım dışı istihdam verilerinin beklentisi gibi faktörlerle beraber 1.813 dolara kadar yükseldi. Bu sırada araştırmacı bir yazar olan Ece Ergönenç, dolar ve altının yükselmeye devam edeceğini düşünüyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Ece Ergönenç: Yeni sistemler kurulacak

Altın geçtiğimiz gün boyunca hafif bir şekilde yükselirken araştırmacı yazar Ece Ergönenç, uzun vadeli bir tahmin yaptı. Global çapta genel duruma bakan Ergönenç’e göre üretim ve tüketimin azalması, dünyanın her yerinde para basılması gibi durumlar doları ve altını yükseltecek. İnsanların bu gerçeği Mart ayından sonra görmeye başlayacağını söyleyen uzmana göre mevcut sistemlerin çöküş yaşamasının ardından yeni sistemler kurulacak. Dijital bir sistemin kurulduğunu ima eden Ergönenç, bundan korkulmaması gerektiğini, insanların bunu kendilerine göre yontabileceğini düşünüyor.

Uzun vadede kaynakların sıfırlanacağına yönelik düşüncelerini dile getiren Ergönenç’e göre bu nedenle toprağa yatırım yapmak gerekiyor. İleride altın ve doların yükseleceğini düşünse de bu yükseliş için “o kadar artacak ki kullanılamayacağı ve takas dönemlerinin başlayacağı dönemleri görebiliriz,” diyor. “Tüketim çılgınlığını azaltıp beklemek zorundayız” ifadeleriyle yorumlarını sonlandırıyor.

Altın fiyatlarında son durum

Altın vadeli işlemler bazında, en aktif Nisan sözleşmesi, bugünün 7 dolarlık veya yüzde 0,43’lük yükselişi ile şu anda 1.811 dolarda sabitlendi. Aynı zamanda dolar yüzde 0,58 net düşüşle DXY’yi 95,37’ye çıkarıyor. Genel olarak, bugün Türkiye saati ile 16.30’da açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verileri bekleniyor. Beklentiler, Ocak ayında 150.000’lik artışın yaşanması yönünde. Uzmanlara göre, ancak bu beklentinin çok altında veya çok üstünde bir rakam gelirse değerli metalin fiyatında değişim görülebilir. Son olarak, gram altın 790 liradan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir