Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.877
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.877
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Apple Sahte Rabby Uygulamasını Kaldırmadığı için Kullanıcılar Şikayetçi !

Kullanıcılar tarafından sahte olduğu bildirilen uyguylama Apple App Store uygulamasında hala geçerliliğini sürdürüyor.

Apple App Store‘un habersiz kullanıcılarına dolandırıcı olduğu bildirilen sahte bir Rabby Cüzdanı, kripto cüzdan uygulaması, söylentiye göre felakete neden oluyor.

DeBank’ın Rabby Cüzdanı ekibinin 16 Şubat’ta, mevcut mağazada listelenen herhangi bir uygulamanın sahte olduğunu doğruladığı ve resmi uygulamasının şu anda gözden geçirme altında olduğunu doğruladığı belirtildi.

Sahte uygulama şu anda “Solution Development” adlı bir şirket tarafından “Rabby Wallet & Crypto Solution” olarak App Store’da görünüyor ve sürüm geçmişi en az dört gün boyunca mağazada listelendiğini gösteriyor.

Ancak, birçok kullanıcının sahte uygulamayı Apple’a bildirmesine rağmen, uygulamanın hala var olduğu görünüyor.

Endişeli bir kullanıcı olan “u/manolodf” isimli bir kişi, 18 Şubat’ta Reddit’te bir konu başlattı ve sahte cüzdan uygulaması hakkında diğerlerini uyardı. Aynı konuyu Apple tartışma panosuna da göndererek, kötü niyetli uygulama tarafından fon kaybeden kullanıcılardan ekran görüntüleri paylaştı.

“Bu saçmalık Apple Ekosistemi’nde ASLA olmamalı, sahte bir Kripto Cüzdanı nasıl gerçek gibi yaparak insanların parasını çalabilir,” diye sordu.

Apple Sahte Rabby Uygulamasını Kaldırmadığı için Kullanıcılar Şikayetçi !
Sahte Rabby Cüzdan Uygulamasının Ekran Görüntüsü. Kaynak: Apple App Store

Bir mağdur, “Bu sabah bu sahte uygulamadan yaklaşık 5.000 dolar dolandırıldım. Uygulama daha önce birkaç kez bildirildiği için Apple’a destek başvurusunda bulundum ve herhangi bir geri ödeme yöntemi olup olmadığını görmek istiyorum” dedi.

Başka bir kullanıcı X platformunda, “Apple mağazasından sahte Rabby_io uygulaması yüzünden portföyümün %10’unu kaybettim,” diye şikayet etti.

NFT koleksiyoncusu “bthemouth”, sahte Rabby uygulamasının tohum cümlesini içe aktardıktan sonra cüzdanlarının boşaltıldığını bildirdi. Kullanıcı, iddia edilen bir hacker’a ait olduğu iddia edilen bir adresi paylaştı; bu adres, yazının kaleme alındığı sırada yaklaşık 14 Ether değerinde olan ve 40.000 dolara yakın değerde olan ETH içeriyordu.

Bu, sahte bir Rabby cüzdanının App Store’a girmesi ilk kez değil. Rabby ekibi tarafından verilen uyarılara göre, uygulama Ekim ve Aralık 2023’te de App Store’da göründü.

Benzer bir durumda, 14 Şubat’ta, sahte bir Curve Finance uygulamasının keşfedilip Apple App Store’da listelendiği bildirildi.

Kasım 2023’te, Microsoft’un uygulama mağazasına sızan sahte bir Ledger Live uygulaması tarafından neredeyse 600.000 doların çalındığını bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir