Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$61.915
% 2.10
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.915
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Apple Intelligence, Elon Musk’ı Ciddi Anlamda Kızdırdı

Apple Intelligence Elon Musk

Apple’ın ChatGPT’yi Apple işletim sistemlerine entegre etmesi durumunda, milyarder Elon Musk, şirketlerindeki Apple ürünlerini yasaklayacağını söyledi.

Musk, 10 Haziran’da X’te yaptığı bir paylaşımda,Apple, OpenAI’yi işletim sistemi düzeyinde entegre ederse, Apple cihazları şirketlerimde yasaklanacak. Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir,” dedi.

İlginizi Çekebilir: OpenAI ve Apple Anlaşıyor: IOS 18’de ChatGPT Mi Olacak?

Musk, Tesla, Space Exploration Technologies Corp. ve diğer işletmelerine gelen misafirlerin Apple cihazlarını “Faraday kafesinde” saklamalarını önerdi.

Apple Intelligence ve Gizlilik Endişeleri

Apple, 2024 Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda “Apple Intelligence” adlı yeni bir üretici AI teknolojileri paketini duyurdu ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya sunulacağını açıkladı.

Hafta sonu Bloomberg’de bu gelişmeler hakkında bilgiler sızdırıldı.

Bir araç, Apple’ın sesli asistanı Siri’nin kullanıcı sorularını gerektiğinde ChatGPT’ye yönlendirmesine olanak tanıyacak. Sorular ChatGPT’ye yönlendirilmeden önce kullanıcıdan izin alınacak ve herhangi bir dokümantasyon veya görüntülerle birlikte Siri doğrudan yanıt verecek.

İlginizi Çekebilir: ChatGPT Edu: Yapay Zeka Artık Üniversite Kampüslerinde

Bu özellik, OpenAI’nin en son ChatGPT varyantı GPT-4o tarafından desteklenecek.

Musk, Apple’ın kendi yapay zekasını yaratmak için yeterince zeki olmadığını iddia ederek, gizlilik ve güvenlik konularında tüketicilere zarar verdiklerini söyledi. “Sizi pazarlıyorlar,” dedi.

Musk, bir başka X gönderisinde, “Apple, ‘gizliliğinizi koruyun’ derken verilerinizi kendilerinin anlamadığı ve kendilerinin oluşturamayacağı üçüncü taraf bir yapay zekaya teslim ediyor. Bu, gizliliği korumak değildir,” dedi.

Apple Intelligence’a Tepkiler

Musk’ın X paylaşımı, OpenAI entegrasyonuna dahil edilen gizlilik önlemlerinin ayrıntılarını atladığı için “okuyucular tarafından eklenen bağlam” özelliğini tetikledi.

Bu özellik, OpenAI’nin istekleri saklamayacağı ve kullanıcı IP adreslerinin gizli kalacağını belirten Apple’ın basın açıklamasına bağlantı verdi.

Apple Intelligence hikayesi, yapay zeka ile bağlantılı kripto para fiyatlarında bir çılgınlık başlatmadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir