Kriptolar:
30349
Bitcoin:
$63.877
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.22
Piyasa Değeri:
$2.34 T
% 1.02
Korku & Açgözlülük:
63 / 100
Bitcoin:
$ 63.877
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.34 T

Apple, Apple Intelligence ve OpenAI İşbirliği İle Siri ve iOS’u Güçlendiriyor!

Apple, gelişen yapay zeka (AI) sektörüne yanıtını “Apple Intelligence”ın lansmanıyla sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni girişim, Apple’ın 10-14 Haziran tarihleri ​​arasında düzenlenecek Dünya Çapındaki Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) tanıtılacak.

Bloomberg raporuna göre Apple Intelligence, yapay zeka hizmetlerini Apple’ın ürün yelpazesine hibrit yerleşik/bulut yaklaşımıyla entegre edecek. iPhone’lar ve iPad’ler belirli yapay zeka hizmetleri için ayrı donanım kullanacak, daha karmaşık görevler ise bulut hizmetlerine bağlı olacak. Bu strateji, tahmini metin ve yazma önerileri gibi temel işlevler için tüketici gizliliğini, daha gelişmiş üretken özellikler için bulut desteği ihtiyacıyla dengelemeyi amaçlıyor. OpenAI’nin bulut hizmetleri için Microsoft ile olan ortaklığına rağmen, Apple’ın ChatGPT’yi dahil etmek için OpenAI ile işbirliği yapacağı bildiriliyor.

Bu gelişmelere ek olarak Apple, Siri’yi önemli ölçüde geliştirmeyi planlıyor. Bir zamanlar sanal asistanlarda öncü olan Siri, modern üretim teknolojilerini benimseyen Samsung gibi rakiplerinin gerisinde kaldı. Yenilenen Siri’nin, belirli e-postaları silmek veya fotoğrafları düzenlemek gibi kişiselleştirilmiş görevlere ilişkin ayrıntılı talimatları yerine getirmesi bekleniyor.

Ancak “Apple Intelligence”ın duyurusu, isimlendirmeyi eleştiren sosyal medya ve teknoloji haber uzmanları tarafından pek hoş karşılanmadı. Bu şüphecilik, özellikle Microsoft ve Google’ın teknoloji endüstrisindeki konumlarını güvence altına almak için agresif bir şekilde yapay zeka gelişimini takip etmesi nedeniyle, Apple’ın üretken yapay zeka pazarına girmekte yavaş olduğuna dair genel endişeyi yansıtıyor.

İlk olumsuz tepkiye rağmen, Apple’ın yapay zeka tarafından oluşturulan emojiler, yükseltilmiş Siri gibi özelliklerle üretken yapay zekaya girişi ve Apple Intelligence’ın ekosistemine entegrasyonu, şirketin 2024 boyunca pazar hakimiyetini korumasına yardımcı olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir