Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.708
% 2.71
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.708
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

ApeCoin Nedir?

Şüphesiz son zamanlarda NFT denince akla ilk gelen projelerden biri APE NFT serileridir. Bored Ape Yatch Club (BAYC) ve türevleri hem fiyat olarak hemde popülerlik olarak ilk sıralarda yer alıyor.

Bored Ape Yacht Club, Nisan 2021’de bir piyasaya çıkan bir NFT koleksiyonudur. Bored Ape Yacht Club, Ethereum blok zinciri üzerinde üretilmiş olan insansı maymun NFT’lerinden oluşur. Mutanat Ape Yatch Club (MAYC) gibi türevleride ona bezer niteliklere sahiptir. NFT sahipleri, sahip oldukları NFT’nin fikri mülkiyet haklarınına sahip olur ayrıca özel bir kulübe erişim hakkınada sahip olurlar.

Projenin arkasında yer alan Yuga Labs, bir süredir, çeşitli ürünler ve özelliklerle Bored Ape Yacht Club’ı sadece bir NFT koleksiyonu olmaktan öte bir konuma getirmeye çalışıyor. ApeCoini oluşturmalarıda bu amaç doğrultusunda gerçekleşti.

Bu oluşumun arkasında olan ve ona güç veren topluluk odaklı olan belirteçte ApeCoin’dir.

ApeCoin Nedir?

ApeCoin, Ethereum tabanlı olup Web3.0’ın ön saflarında yer alan merkezi olmayan bir topluluğu güçlendirmek ve teşvik etmek için APE Ekosisteminde kullanılan bir ERC-20 yönetişim tokenidir.

Diğer Web3 coin’lerle aynı şekilde tasarlanan ApeCoin, ödemeler için kullanılabilir. Altcoin ayrıca NFT ödülleri olarak zaten kullanılıyor ve BAYC’ye sahip olanlar, anında nakit alabilecekleri ücretsiz APE alıyorlar. Üçüncü taraf geliştiriciler, ekosistemde bir rol oynamak ve hizmetlerine, oyunlarına ve çeşitli projelerine dahil etmek için ApeCoin’i kullanır. Örneğin, bir oyna-kazan (P2E) mobil oyunu olan Animoca Brands’in Benji Bananas’ında, token, oyuncular için bir teşvik olarak benimsenmiştir

ApeCoin sahipleri, bir nevi ApeCoin DAO’yu kontrol edenlerdir, topluluk içinde projenin geleceğine yön verebilecek veya farklı bir konuda oy vererek projenin gelişimine ciddi katkılarda bulunurlar. APE Vakfı, ApeCoin sahipleri tarafından üzerinde anlaşmaya varılan teklifleri yönetir.

ApeCoin’in merkezi olmayan otonom organizasyonunun (DAO) ilk üyeleri:

Alexis Ohanian, Reddit’in Kurucu Ortağı Seven Seven Six’in Genel Ortağı ve Kurucusu

Amy Wu, FTX’te Girişimler ve Oyun Başkanı

Maaria Bajwa, Sound Ventures Müdürü

Yat Siu, Animoca Brands’ın Kurucu Ortağı ve Başkanı

Dean Steinbeck, Horizen Labs Başkanı ve Genel Danışmanı

 ApeCoin’in Kurucuları Kimdir?

ApeCoin, Yuga Labs’in Bored Ape Yacht Club projesinden ilham alan merkezi olmayan bir topuluk odaklı projedir. APE Vakfı tarafından desteklenen APECoin (APE), Yuga Labs tarafından kuruldu.
APE Vakfı, kurul içindeki bir idari konsey ile ApeCoin DAO üyelerinin verdikleri oylar neticesinde kararları yürütür. Ayrıca Kurul, Topluluğun fikirlerinin gerçeğe dönüşmesi için ihtiyaç duydukları desteğe sahip olmasını sağlayan günlük yönetim, defter tutma, proje yönetimi ve diğer görevlerden sorumludur. Bored Ape Yacht Club projesi ise Gargamel ve Gordon Goner takma isimlerini kullanan Greg Solano ve Wylie adında iki kişi tarafından yaratıldı. Şu anda Yuga Labs şirketinin CEO’su ise Nicole Muniz dir.

Token istatistikleri

APECoin’in Toplam arzı 1 milyar tokendir. Bu arzın yüzde 62’si ekosistem için ayrılmıştır bunun yüzde 15’i BAYC ve MAYC sahiplerine ayrılımış. BAYC sahipleri, sahip oldukları her NFT için 10.094 APE ödül alabilirler, MAYC sahipleri ise 2.042 APE hakkına sahiptir. Kalan kısım, DAO’nun ekosistem fonunun bir bileşeni olarak piyasaya sürülecek.; yüzde 16’sı Yuga Labs şirketine ve bağışlara; yüzde 14’ü lansman katılımcılarına ve yüzde 8’i Bored Ape Yacht Club kurucularına ayrılmıştır.

 ApeCoin’i Nereden Satın Alabilirsiniz?

ApeCoin, Binance, Coinbase, FTX Huobi Gateio gibi birçok merkezi borsadan satın alınabilirsiniz, ayrıca Uniswap Sushiswap gibi birçok merkesiyetsiz DEX lerden temin edebilirsiniz.

ApeCoini Binance Komisyon indirimli linkimizden kaydolarak satın alabilirsiniz.

APE NFT’lerini Nereden Satın Alabilirsiniz?

APE NFT lerini OpenSea gibi NFT pazarlarını kullanarak satın alabilirsiniz.

OpenSea kullanımına dair videomuzu izleyerek OpenSea ve NFTler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir