Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.380
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.380
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

ApeCoin Airdrop’una Gölge Düştü: Milyonlar Çalındı!

Bored Ape Airdrop etkinliği, Apecoin projesinde 1,5 milyon dolar çalmak için kullanıldı, kripto para dünyası şokta. Bir araştırma raporuna göre, Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) airdrop’undaki bir güvenlik açığı, ApeCoin tokenlerinde (APE) yaklaşık 1,5 milyon dolar çalmak için istismar edildi. APE tokenleri, açık piyasada işlem görmeden önce bu Perşembe günü BAYC NFT sahiplerine dağıtıldı.

ApeCoin airdropunda şok gelişme

Siber güvenlik araştırmacısı Check Point Research, bilgisayar korsanının BAYC NFT’lerini hızlı bir şekilde ödünç almak ve çok sayıda tokeni kullanmak için “flash kredi” adı verilen bir yöntem kullandığını söyledi. Check Point, airdrop‘taki ana güvenlik açığının BAYC’nin NFT sahiplerinin varlığa ne kadar süreyle sahip olduğunu kontrol etmemesi olduğunu söyledi. Bu nedenle, saldırganın tokeni talep etmesi için yalnızca kısa bir süreliğine bir BAYC NFT’ye sahip olması gerekiyordu.

Bilgisayar korsanı ayrıca, airdropu talep etmek için kullanılmayan BAYC’leri tanımlamak için NFTX adlı bir NFT kasa platformu kullandı ve daha sonra APE tokenlerini talep etmek için kullandılar. Check Point, saldırganın APE tokenlerini açık piyasada 1,5 milyon dolara sattığını söyledi. Güvenlik firması CertiK’ten ayrı bir rapor, bilgisayar korsanının yaklaşık 800.000 dolar kar elde ettiğini söyledi. BAYC yaratıcısı Yuga Labs, airdroptan önce bir anlık görüntü, yani tüm BAYC sahiplerinin bir kaydını oluşturmadı. Bu, insanların airdrop talebinde bulunmak için gerçek zamanlı olarak BAYC satın almalarına izin verdi.

Fiyat artmaya devam etti

NFT taban fiyatlarından elde edilen veriler, BAYC’nin fiyat tabanının, yani projede satın alınabilecek en düşük fiyatın, airdrop duyurusunun ardından yaklaşık %20 oranında arttığını gösteriyor. BAYC satışlarıyla birlikte fiyat, airdrop başladığında artmaya devam etti ve 105.91 ETH‘ye (313.938 USD) ulaştı. APE, oldukça değişken bir ilk başlangıcı işaret ediyor. ApeCoin, ilk alım satımında büyük fiyat dalgalanmalarına işaret etti. Token, airdroptan sonra 6 dolara düşmeden önce 40 dolara kadar yükseldi ve birkaç büyük borsada işlem görmeye başladı. Yazının yazıldığı sırada, token son 24 saat içinde %16 kayıpla yaklaşık 13.2 dolardan işlem görüyordu. Coinmühendisi.com‘a ulaşan bilgilere göre, toplam arzın yaklaşık %15’i airdrop yoluyla dağıtıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir