Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$58.865
% 2.67
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 58.865
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Analistler: Altın Fiyatı Önümüzdeki Hafta Bu Seviyelerde Gezinebilir!

Analistlere göre altın fiyatı, jeopolitik durum gevşemediği için önümüzdeki hafta 2.000 dolardan kolayca başka bir koşu yapabilir, ancak dalgalı fiyat hareketi devam edecek.

Bart Melek: Bu, risk hesabını değiştirebilir

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, geçen hafta rekor seviyelere koşan altın, 1.900 doların altına düştü ve Cuma günü 1.930 doların hemen altında istikrar kazanmayı başardı. Nisan Comex altın vadeli işlemleri ise, gün için en son %0,80 düşüşle 1.927,70 dolarda işlem gördü.

İleriye baktığımızda, Ukrayna’daki savaşın emtialar için en büyük itici güç olmaya devam etmesiyle birlikte, piyasa jeopolitik cephede belirsiz bir hafta sonu daha yaşıyor. TD Securities küresel strateji başkanı Bart Melek, “Ukrayna’da neler olup bittiğini izliyoruz. Açıkçası, hiçbir şey piyasa için daha önemli değil. Bu, risk hesabını değiştirebilir” yorumunu yapıyor.

Suki Cooper’a göre Fed, altına yönelik olumlu duyguyu rayından çıkarmadı

Ayrıca, altın piyasasındaki pek çok kişi, Federal Rezerv’in ekonomiyi önemli ölçüde yavaşlatmadan faiz oranlarını altı kat daha artırabileceğine ikna olmadı. Standard Chartered değerli metaller analisti Suki Cooper, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın fiyatı, 2018’den bu yana ilk Fed faiz artırımına rağmen 1.900 doların üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Mart toplantısı şahindi ancak, altına yönelik olumlu duyguyu rayından çıkarmadı. Mevcut jeopolitik risk, enflasyonun daha uzun süre daha da yükselebileceği ve altına olan uzun vadeli ilgiyi yeniden alevlendirebileceği endişelerine yol açtı.

Suki Cooper, daha fazla oynaklık konusunda uyarıda bulunarak, geçtiğimiz birkaç hafta içinde, fiyatların büyük bir itici gücü olan altına olan yatırımcı ilgisinin arttığını belirtiyor. Analiste göre, fiziksel piyasa baskı altına girerken, yatırımcı ilgisindeki büyüme bu zayıflığı fazlasıyla telafi etti ve bu da değişken fiyat hareketinin kalıcı olduğunu gösteriyor.

“Piyasa hala altı faiz artırımı daha olacağına şüpheyle bakıyor”

Jeopolitik belirsizlik bir yana, yatırımcılar hala Fed’in yeni şahin duruşunu sindiriyor. Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman, konuya şu açıdan yaklaşıyor:

Altın Fed’e olumsuz tepki verdi, ancak metalin merkez bankasının açıklamasından sonra kayıplarının çoğunu sildiğini gördük. Fed ne kadar şahin olsa da, piyasa hala altı faiz artırımı daha olacağına şüpheyle bakıyor. Bu, Fed’in bu yılki %4,3’lük enflasyon beklentileriyle uyuşmayan çok agresif bir tahmin.

Everett Millman, bu beklentilerdeki herhangi bir geri çekilmenin ileriye dönük altın fiyatı için olumlu olacağını da sözlerine ekliyor ve şu yorumu yapıyor:

Şu anda boğayım. Altının bu hafta geri çekilmesi çok sağlıklı. Aynı zamanda, daha fazla oynaklığa dikkat etmeliyiz.

Bart Melek’e göre, altın fiyatı için olumlu bir ortam mevcut

Ayrıca, Şubat ayındaki ABD TÜFE verilerinin enflasyonu %7,9 ile 40 yılın en yüksek seviyesi olarak göstermesinin ardından enflasyon beklentileri hala kötüleşiyor. “Gıda fiyatlarındaki devasa artışı hala görmedik” diye Bart Melek, sorunun, TÜFE bileşenlerinin %60’ının yıllık bazda %5 artması olduğunu belirtiyor. Analist, altın üzerindeki etkisini şu şekilde açıklıyor:

Artık geçici enflasyon değil. Kalıcı. Enflasyon beklentileri boşa çıkabilir. Altın fiyatı söz konusu olduğunda, Fed’in vaadi enflasyonla mücadele için yeterince hızlı kısıtlayıcı hale gelmiyor. Bu altın için olumlu bir ortam.

Analistlerin altın fiyatı tahminleri

Bart Melek, 2.000 dolara doğru bir koşunun ihtimal dışı olmadığını, ancak sorunun, altının orada kalıp kalamayacağı olduğunu söylüyor. Analistler ayrıca altının 1.400 dolara düşmesinden bahsetmeyi de bıraktılar. “İşin püf noktası da bu” diyen Bart Melek’e göre, Fed çok kısıtlayıcı olursa, altın satılacak, ancak aşağı yönde bir ay önce düşünüldüğünde daha güçlü olacak.

Bart Melek, bu hafta izlenecek altın fiyatı seviyelerinin destek olarak 1.920 dolar, ardından 1.875 dolar olduğunu kaydediyor ve ilk büyük direncin 1.980 dolar civarında göründüğünde belirtiyor. Everett Millman ise, destek olarak 1.900 dolara ve direnç olarak 2.000 dolara bakıyor. Analist, “1.950 dolardan sonra altının 2.000 doları kırdığını görmek beni şaşırtmaz” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir