Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.806
% 1.51
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.806
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Analitik Firması Bitcoin Düşüşünde Balinaların Piyasaya Henüz Gelmediğini Söyledi

Bitcoin Balina,btc,balina,btc düşüş

IntoTheBlock’a göre, Bitcoin‘in hafta sonundaki 61.000 dolar civarındaki en düşük seviyelerinden %3 oranında toparlanmasına rağmen, Bitcoin’in dolaşımdaki arzının en az %0,1’ine sahip olan büyük sahipleri veya cüzdanları henüz agresif bir şekilde birikmedi.

Analitik firmasının “büyük sahip net akışı” göstergesi, bu adreslerin bugün yalnızca 3.000 BTC’nin (198 milyon $) biraz üzerinde eklediğini ortaya koyuyor. Bu miktar, 20 Mart’ta 61.000 doların altına düştükten bir gün sonra gözlemlenen yaklaşık 80.000 BTC’lik (5,3 milyar dolar) net girişle karşılaştırıldığında sönük kalıyor.

Piyasayı zamanlama konusundaki ustalıkları ile bilinen balinalar, genellikle madeni paraların birikmesi veya dağıtımı konusunda stratejik kararlar alır. Bu nedenle net akış göstergesinin izlenmesi, onların düşüncelerine ve mevcut eğilimin sürdürülebilirliğine ilişkin değerli bilgiler sağlıyor.

Balinaların toparlanmaya katılımının belirgin olmayışı, bu büyük tüccarların daha derin bir fiyat düşüşü öngörebileceğini gösteriyor. Geçtiğimiz hafta Bitcoin, dolar endeksindeki yükseliş ve İran ile İsrail arasındaki jeopolitik gerginliklerin ortasında %5’ten fazla düşüşle karşı karşıya kaldı ve bu durum, fonların hisse senetleri ve kripto para birimleri gibi riskli varlıklardan altın gibi güvenli limanlara kaymasına yol açtı.

IntoTheBlock, net akış göstergesinin ABD’de listelenen spot borsada işlem gören fonlarla (ETF’ler) ilişkili cüzdanlara olan duyarlılığının altını çizerek, daha fazla piyasa bilgisi için Pazartesi günü ETF akışlarının yakından izlenmesinin önemini vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir