Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.130
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.130
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Analistler Onayladı: Bitcoin Aralık’ta O Rakamlarda Olacak!

Goldman Sachs analistleri, Bitcoin ve kripto piyasasının bir miktar rahatlama görebileceğini söylüyor. Ancak bu rahatlama yalnızca kısa ve orta vadeli kargaşayı daha da artırıyor. Bankacılık kurumlarından yakın tarihli bir rapor, kripto piyasasının ABD borsasıyla birlikte hareket ettiğini ve bu nedenle makro ekonomik ortamdan etkilendiğini iddia ediyor.

Bitcoin neden 2022 sonuna kadar sadece 28.000 dolara kadar geri dönebilir?

Bu analiz, Marion Laboure ve Galina Pozdnyakova’ya ait. Uzmanlar, 2022’nin sonuna kadar Bitcoin için %30’luk bir ralli öngörüyor. Bu ralli, Bitcoin’in önceki ATH seviyesi olan yaklaşık 69.000 dolardan hala çok uzak.

Rapor, düşüş teorisini destekleyen nedenler sunmamaktadır. Analistler, Bitcoin’in borsa ile ilişkisinin buna karşı oynamaya devam edeceğini söylüyor. Ayrıca, hisse senetlerinde bir sıçrama öngörürken, BTC’nin fiyatının performans açısından gecikeceğine inanıyorlar.

Borsa için Goldman Sachs analizi, Ocak 2022 seviyelerine potansiyel bir sıçrama öngörüyor. Bu arada Bitcoin, Ocak 2022 seviyelerinden 10.000 doların üzerinde olan 28.000 dolara ulaşabilir.

BTC neden borsada düşük performans gösterecek?

Bunun nedeni belli değil. Eski kurumlar için her zaman olduğu gibi, analistler Bitcoin’in temellerini reddediyor. Aynı zamanda, lider kriptoyu elmas piyasasıyla karşılaştırıyorlar:

Bir üründen çok bir fikir pazarlayarak, son seksen yıldır hakim oldukları, yıllık 72 milyar dolarlık elmas endüstrisi için sağlam bir temel oluşturdular. Elmaslar için doğru olan, Bitcoin’ler de dahil olmak üzere birçok mal ve hizmet için geçerlidir.

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki değeri ölçmenin karmaşıklığına katkıda bulunan faktörler ve bunun neden aşağı yönlü riskini artırabileceği hakkında şunları yazdı:

Token fiyatlarını sabitlemek zordur çünkü kamu sermaye sistemindekiler gibi ortak değerleme modelleri yoktur. Ayrıca, kripto piyasası oldukça parçalanmış durumda. Sistemin karmaşıklığı nedeniyle kripto serbest düşüşü devam edebilir.

Analistler, Bitcoin için kısa vadede neler bekliyor?

Tecrübeli analistler, Bitcoin ve kripto para birimlerinin borsayı takip etmeye devam edeceğini söylüyor. Kripto borsası BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, bu korelasyonun BTC fiyatındaki düşüşe katkıda bulunmasını bekliyor.

Bununla birlikte, 2022 boyunca bir noktada, kripto piyasası hisse senetlerinden ve ABD ana hisse senedi endekslerinden, S&P 500 ve Nasdaq 100’den ayrılmaya başlayacak. Kripto paralar için yükseliş momentumu, hem mirasın değerindeki düşüşle desteklenmektedir. Coinmuhendisi.com olarak da aktardığımız, Hayes’in bu konudaki düşünceleri şunlardı:

Bir NDX çöküşünden (%30 ila %50 düşüş) önce fiat para satma ve kripto satın alma konusunda bayrağı kaldırmam için, tüm zaman dilimlerindeki korelasyonların belirgin şekilde daha düşük bir eğilim göstermesi gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir