Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.817
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.817
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Analist, Temmuz’da Yükselebilecek 3 Meme Coin’i Duyurdu!

Analist Joel Frank, yatırımcıların bu ay dikkat edebileceği 3 meme coin projesini duyurdu. Ayrıca bu coin’lerde izlenmesi gereken seviyelere de dikkat çekti. İşte detaylar…

En büyük meme coin: Dogecoin’de sırada neler var?

Piyasa değerine göre en büyük meme coin olan Dogecoin, çirkin bir Haziran geçirdi. Kripto para birimi, ayı 0.067 doların hemen altında kapattı. 0.086 doların hemen üzerinde, yüzde 22’den fazla düştü. Ancak bu rakam önemli bir volatiliteyi maskeliyor. DOGE/USD, Haziran ortasında kısa bir süreliğine 0,05 doların altına düştüğünde bir noktada yüzde 40 kadar geriledi.

O zamandan beri bu seviyelerden yaklaşık yüzde 33 toparlandı.  Analiste göre geçen hafta, Dogecoin tüm ayın kayıplarını telafi edebilecek gibi görünüyordu. Ancak kripto para birimi, 0,08 dolar seviyesini test etmeden hemen önce Mayıs ortasından itibaren bir düşüş trendi şeklinde dirençle karşılaştı.

Analiste göre 50 Günlük Hareketli Ortalama, Dogecoin’in geçen haftaki kazanımlarını sınırlamaya da katkıda bulundu. Kripto para birimi o zamandan beri 21DMA’sının (şu anda 0,063 dolardan) hemen üzerinde işlem görmeye başladı. Temmuz ayı devam ederken, Dogecoin hem kısa hem de uzun vadeli çerçevede düşüş eğilimi gösteriyor. 50DMA’nın son zamanlarda reddedilmesi ve düşüş trendi, kripto para biriminin kısa vadeli momentumunun muhtemelen onu tekrar 0.05 dolar civarındaki son düşük seviyelere taşıyacağını gösteriyor.

Kripto para fiyatlarında FED etkisi

Dogecoin, bu kilit kısa vadeli destek alanının üzerinde yukarı yönlü bir yukarı yönlü kırılma gerçekleştirebilseydi, bu kesinlikle 0,10 dolar ve ötesine doğru bir yükselişin kapısını açabilirdi. Ancak kripto para birimi, şimdiye kadar tüm yıl boyunca devam eden bir düşüş trendinin kıskacında kalmaya devam ediyor. Analiste göre bu da 0.10 doların üstüne herhangi bir kırılmanın olası olmadığını gösteriyor.

Makro risk iştahında kripto para birimlerini daha yükseğe gönderen büyük ve geniş bir alım olmadığını varsayan analiste göre, Dogecoin’in bir sonraki durağı muhtemelen 0,10 dolar yerine 0,05 dolar olacaktır. Ancak bu varsayım hafife alınmamalıdır. Geçen haftaki ABD enflasyon verileri, ABD fiyat baskılarının yavaşladığını veya zirveye ulaştığını gösterirken, diğer veriler büyüme ivmesinin zayıfladığını gösterdi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere piyasalar, son zamanlarda Fed’in sıkılaştırma bahisleriyle geriliyor.

İkinci en büyük meme coin: SHIB analizi

Haziran, kripto topluluğunun ikinci favori meme parası Shiba Inu için düzensiz bir ay oldu. SHIB/USD, ayı 0.000010 dolar seviyesinin hemen üzerinde yüzde 12’lik bir kayıpla kapattı. Ancak meme coin bir noktada 0.000007 dolara kadar geriledi. Yani aylık bazda yaklaşık yüzde 40 düştü. Aynı şekilde, SHIB/USD 0.000011 dolara yükseldiğinde aylık yaklaşık yüzde 4 kazançla işlem görüyordu. Son birkaç gün içinde, kripto para birimi, 21 ve 50 Günlük Hareketli Ortalamaları arasında sırasıyla 0.0000095 dolar ve 0.0000105 dolar arasında konsolide oluyor.

SHIB/USD, geçen ay 0.000010 doların hemen altında olan uzun vadeli önemli bir destek seviyesinin etrafında hareket etti. Bu seviye, 2021 yazında Shiba Inu’nun işlem aralığının zirvesiydi. Uzun vadeli teknikler, kısa vadeli bir ralli için, belki de 0.000017 dolarlık bölgede direnç kadar yüksek bir yer olmasına rağmen, Shiba Inu’nun eğiliminin düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Kripto para birimi, 2022’nin başından beri bir düşüş trendi içinde kilitlendi. Yılın başından bu yana, SHIB/USD yaklaşık yüzde 70 düştü.

Sonunda 2021 yazının en düşük seviyelerine yaklaşık 0.000005 dolar gerilerse, bu, yılda yüzde 85’ten fazla bir düşüşe işaret eder. Bu ay yaklaşan ABD verileri, enflasyonist baskıların daha da artması ve büyümenin daha fazla zayıflamasının kombinasyonu ile risk iştahının değişmesi bekleniyor. Analiste göre eğer böyle bir şey olursa, SHIB 2021 yazının en düşük seviyelerine gerileyebilir.

BabyDoge için dikkat edilmesi gereken seviyeler

Piyasa değerine göre üçüncü en büyük meme coin olan BabyDoge, Haziran ayında da dalgalı bir ay geçirdi. Kripto para birimi, 1 Haziran’da 0.0000000025 dolara ulaştı. Ardından ayın ortasında 0.0000000011 dolara düştü. Analiste göre bu aşamada, BabyDoge’un fiyat hareketi çoğunlukla bireysel traderlar tarafından belirleniyor. Bu bağlamda, BabyDoge topluluğu iyi gidiyor.

Resmi BabyDoge Twitter sayfasının 1,4 milyon takipçisi var, resmi Instagram sayfasının 283 bin takipçisi var. Telegram kanalının 200 binin üzerinde üyesi var. Dogecoin/Shiba Inu meme coin’leri dışında, analiste göre, güçlü topluluğu BabyDoge’un onu büyütme şansı olduğunu gösteriyor. Ayrıca analiste göre, BabyDoge’un geliştiricileri, NFT oluşturma ve GameFi aracılığıyla token’a anlamlı bir fayda sağlayabilirse, meme tokenın kesinlikle bir sonraki kripto patlamasında toplanma potansiyeli var. Şimdilik, fiyat hareketinin oldukça dalgalı kalması muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir