Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.177
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.177
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Analist Tahminleri: FED Öncesi SHIB ve DOGE Ne Olacak?

Çarşamba günü FED, piyasalar tarafından beklenen faiz kararını açıklayacak. Bununla birlikte kripto para piyasasıyla birlikte hemen hemen tüm piyasalar FED’i bekliyor. Gergin ortam nedeniyle Bitcoin ve Ethereum gibi liderlerin yanında Dogecoin ve Shiba Inu da değer kaybetti. Peki analistler ne tahmin ediyor? DOGE ve SHIB için takip edilecek seviyeler neler? Gelin birlikte inceleyelim.

FED toplantısı öncesi fiyatlar düşüyor

FED, para politikası değişikliklerini tartışmak ve ekonomideki fiyatların istikrarını değerlendirmek için yılda sekiz kez toplanır. FOMC isimli bu toplantı, piyasalar tarafından beklenen 75 baz puanlık faiz artırımı için Çarşamba günü toplanıyor. Yatırımcılar olay öncesinde riskten kaçınıyor. Yani, kripto para birimlerinden sermayelerini çekiyor. Bu nedenle, en büyük 30 kripto para birimi dik bir düşüşe tanık oldu. Dogecoin ve SHIB fiyatları düştü. Böylece, lider meme coin’ler kayıplarını telafi edemedi. Uzmanlar FED’in Çarşamba günü 75 baz puanlık bir artış yapacağını öngörüyor. Bu nedenle yatırımcılar fonlarını ellerinde tutuyor. Kripto piyasalarındaki mevcut durum, FOMC toplantısı öncesinde tipik olarak yaşanıyor. Bununla birlikte, piyasa katılımcıları Eylül 2022’de üçüncü bir mega artış bekliyor. Para politikası düşünülenden daha hızlı sıkılaşıyor. Bu nedenle, büyüme yavaşlıyor. Bu ortam, meme coin’lerden ve DeFi ekosisteminden sermaye çıkışına neden oluyor.

SHIB ve DOGE balina holdinglerinde lider

Dogecoin ağındaki balina etkinliği, meme coin’in baskınlığının artmasından sonra önemli ölçüde arttı. Kripto veri firması Santiment’in verilerine göre Dogecoin ve Shiba Inu, balina portföylerindeki popüler kripto para birimleri arasında yer alıyor. İşlem başına 100.000 dolardan fazla harcayan kripto yatırımcıları DOGE biriktiriyor. Buna göre, Dogecoin ağında günlük 100’den fazla büyük işlem gerçekleşiyor. Bununla birlikte SHIB, ilk 100 Ethereum balinasının en büyük holdingler arasında yer alıyor. WhaleStates’ten elde edilen verilere göre, balinalar 5,4 milyon dolar değerinde Shiba Inu tutuyor. Bu, toplam 493,65 milyar SHIB’e denk geliyor.

SHIB fiyatının daha da düşmesi mümkün

Analistler Shiba Inu fiyatını analiz etti. Buna göre meme coin, yükselen bayrak modelini geçersiz kıldı. Böylece, ayıların kontrolün altında olduğunu ortaya koydu. Bazı önemli seviyeler aşılması halinde, yatırımcılar SHIB fiyatında daha fazla düşüş bekleyebilir. Yükselen bayrak modelinin geçersiz kılınması, fiyatın düşmesiyle sonuçlandı. Bu teknik oluşum bir bayrak direği ve bir bayraktan oluşur. SHIB için, 19 Haziran ile 25 Haziran arasındaki %34’lük patlayıcı hareket bayrak direğini yarattı. Daha yüksek alçaklar ve daha düşük yüksekler şeklinde ortaya çıkan konsolidasyon ise bir bayrak oluşturdu. Model ile birlikte Shiba Inu, %34’lük bir yükseliş kaydetti. Ancak, meme coin yükseliş ivmesini koruyamadı. Sonuç olarak, 20 Temmuz’daki en yüksek seviyesinden %20 düşüşle 0.0000131 dolara düştü.

Ayrıca, meme coin 0.0000106 ila 0.0000111 dolarlık talep bölgesini de dilimledi. Şimdi, 0.0000095 dolarlık destek seviyesinin yeniden test edilmesine doğru gidiyor. Bu bariyer, %13’lük bir çöküş ile yükseliş görünümünün yeniden canlanması arasında duran tek şey. Bu nedenle, yatırımcılar, hafta sonuna kadar 0,0000082 dolarlık olası bir yeniden test için hazırlıklı olmalı. Öte yandan, Shiba Inu fiyatının 0,0000121 dolar seviyesinin üzerinde bir günlük mum kapanışı üretmesi mümkün. Bu, daha yüksek bir zirve üretecek ve düşüş tezini geçersiz kılacaktır. Böyle bir durumda Shiba Inu, 0,0000139 dolardan bir sonraki anlamlı direnç seviyesine bir ralliyi tetikleyecektir.

Dogecoin yükseliş sinyali veriyor

Analistler, SHIB fiyatının aksine Dogecoin’in çok yıllı trend çizgisinden çıkmaya hazır olduğuna inanıyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Dogecoin fiyatı Mayıs 2021’den bu yana düşmeye devam ediyor. Fiyat grafiğindeki birkaç sıçrama dışında, Dogecoin fiyatı istikrarlı bir şekilde düşerek yıllık değerinin %91,6’sını kaybetti. Ancak şimdi meme coin toparlanmaya hazır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir