Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.430
% 1.26
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.430
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Altın, tahvil ve dolar baskısıyla yılın en düşük seviyesine geriledi

Investing.com – Fed sonrası sert düşüş yaşayan ons altın bugün 1.616 dolara inerek yıl içi dip seviyeyi tekrar test etti.

Dün gerçekleşen toplantıda Fed yetkilileri 75 baz puanlık faiz artışını onaylarken bundan sonrasında ise daha yavaş hareket etme kararı aldı. Metinde yer alan bu ifadenin ardından ons fiyatı 1.650 dolardan 1.669 dolara hızlı bir yükseliş yaşadı. Fakat Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarının ardından yükseliş yerini ani bir düşüşe bıraktı ve fiyat 1.634 dolara indi.

“Powell: Faizler tahminlerimizden yüksek olabilir”

Powell’ın faiz artışına devam edeceklerini, ancak hızı yavaşlatacaklarını, en önemlisi nihai faizin Eylül tahminlerinin üzerinde olacağını söylemesiyle piyasalarda yön değişti ve dolar yükselirken altın tüm kazançlarını sildi.

Bugün açıklanan istihdam öncü göstergesinin olumlu gelmesi, ECB yetkililerinin Fed’i dikkatle izlediklerini belirtmeleri ve BoE’nin 33 yılın en güçlü faiz artışını yapması altın üzerindeki baskıyı daha da artırdı.

Dolarda yükseliş hızlandı

Tahvil faizleri ve dolar endeksinde Powell sonrası başlayan yükseliş bugün ivme kazandı. 10 yıllık getiri %4,22’ye çıkarken gösterge de 113 seviyesini test etti. Ayrıca piyasalarda Mayıs faiz fiyatlaması swapta %5,20’ye çıktı.

Altın dip seviyede

28 Eylül’de 1.614 doları, 21 Ekim’de 1.617 doları görerek pandemi sonrası en düşük seviyeye gerileyen kıymetli metal, bugün de 1.616 dolar ile yıl içi dip seviyeyi tekrar test ederek pandemi sonrası en zayıf bölgeye geriledi.

Gözler tarım dışı istihdamda

Yarın Ekim ayı istihdam rakamları açıklanacak özel sektörün ardından tarım dışında da beklentilerden çok istihdam sağlanması sektörün güçlü olduğunu teyid edeceği için doları desteklemeye devam edebilir. Bu olasılıkta altın üzerindeki satıcılı fiyatlama da sürebilir.

Gram altında kayıp %2’yi buldu

Onstaki kayba bağlı düşüş yaşayan gram altın bugün 967 TL’ye gerileyerek 21 Ekim sonrası tüm kazançlarını sildi.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir