Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$58.953
% 2.01
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 58.953
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Altın Tahminleri Çıkabilen İsim Uyardı: Bu Tarihe Dikkat!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son gelişmeler ışığında piyasalarda neler olabileceğini aktardı. Ayrıca genel yorumlarını da paylaştı. İşte detaylar…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı: Bu aylara dikkat

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını açıkladı. Memiş, TCMB’nin faiz oranını 300 puan artırsa dahi bir etkisinin olmayacağını belirtti. Uzman isim, geçtiğimiz yıl faiz indirim politikası gerçekleşmeseydi faiz değişiminin belki bir etkisi olabileceğini söyledi. Ayrıca TCMB’nin önümüzdeki süreçlerde ABD Merkez Bankası (FED) kararlarına göre hareket edeceğini aktardı. Daha önce de bildirdiğimiz üzere FED, yıl boyunca faiz artırımına gideceğinin haberini vermişti. Memiş, konuya yönelik aşağıdaki ifadeleri kullandı:

2022 yılının ilk çeyreğinde birçok ülke faiz artırım kararı uyguladı. Küresel çapta yüksek enflasyon etkisini sürdürüyor. Geçen yıldan bu yana belli olan bu enflasyon patlaması merkez bankalarının art arda faiz artırmasına neden oldu. Türkiye’de zamanında yanlış uygulanan politikalar enflasyonun yükselmesine, TL’de değer kaybına ve dövizdeki yükselişe neden oldu.

Altında hangi seviyeler görülebilir?

İslam Memiş, 2020 yılından bu yana yüksek enflasyona hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediğini aktarırken, Eylül ayında tüm dünyanın kıtlık ve yüksek enflasyonu konuşacağını belirtti. Nisan ayının karar ayı olduğunu söyleyen uzman, Nisan ayında yaşanan gerilemenin son olduğunu, “Mayıs ve Haziran ayında yerine göre agresif yükselişler görebiliriz. Nisan ayındaki stabil durum yatırımcısına alım fırsatı sunuyor,” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, dolarda 15.5 ve 16 seviyelerinin görülebileceğini, euroda ise 16 üzerinin görülebileceğini aktardı. Uzman, “altın ve dolar almak yerine daha ucuz olan euro ve sterlin almanın kazandıracağını ifade etmiştim,” ifadelerini kullandı. Gram altının 930 lira seviyelerini gördüğünü, ancak bu seviyelerde alım yapılmasını tercih etmediğini söyledi. Altında genel olarak çok geniş bant aralığı olmamak kaydıyla gelgitler olacağını, gram altının 900-930 lira aralığında gidip geleceğini aktardı. Rusya ve Ukrayna Savaşı ile ilgili pozitif gelişmenin olması durumunda, piyasada yeni trendler oluşabileceğini aktardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir