Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$60.379
% 4.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.379
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Altın İçin Bu Hafta Çok Kritik: İşte Olacaklar ve Seviyeler!

Piyasa analisti Ross J Burland, altın boğaların kritik bir dirençle karşılaştığını ve tüm gözlerin Fed konuşmacıları ve Rus diplomasisinde olduğunu belirtiyor. Analiste göre, açılış oturumları için kartlarda 1.890 dolarlık bir kırılma olabilir.

Ross J Burland: Bu gelişme altın boğaları test edebilir

Analiste göre, sarı metal, trader’ların Rusya-Ukrayna sorununa ilişkin artan endişeler arasında güvenli sığınağa koşmasıyla sekiz ayın en yüksek seviyesini yenilemek için önceki üç haftalık yükseliş trendini genişletiyor.

Bir Reuters haberine göre, Ukrayna’nın doğusunda isyancıların elindeki Donetsk şehrinin merkezinde bir patlama oldu. Bununla birlikte, Moskova iddiaları reddetmesine rağmen ABD, Ukrayna’ya yakın bir Rus askeri saldırısı iddiasına devam ediyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov arasındaki diplomatik görüşmenin, jeopolitik korkuların azalması için bir umut ışığı olarak görülüyor. Analist, bu gelişmenin altın boğaları test edebileceğini belirtiyor.

Bununla birlikte, St. Louis Federal Rezerv (FRED) verilerine göre 10 yıllık başabaş enflasyon oranıyla ölçülen, yakın zamanda düşen ABD enflasyon beklentilerinin de bu haftaki önemli enflasyon rakamları öncesinde altın alıcılarının iyimserliğine katkıda bulunduğu gözleniyor.

TDS: Altının yükseliş trendinde kalması pek olası değil.

Altın fiyatları, Cuma günü çok az değişti, ancak trend takipçileri hala güvenli liman varlıkları arayan traderlarla ilgileniyor. Avrupa’da ve Wall Street’te hisse senetleri düşerken, Ukrayna’nın doğusundaki artan bombardıman nedeniyle güvenli liman devlet borç fiyatları yükseldi ve Rusya’nın sert duruşu finansal piyasaları tedirgin ediyor. ANZ Bank analistleri, şu yorumu yapıyor:

ABD, birden fazla şehrin saldırıya uğrayabileceği ve önemli sivil kayıplara yol açabileceği konusunda uyarırken, Rusya herhangi bir işgal planını reddetmeye devam ediyor.

Bu arada, Federal Rezerv fiyatları ipe bağlı bir bıçak gibi sallıyor. TD menkul kıymetlerindeki analistler, ileriye bakıldığında, şahin bir Fed’in ezici ağırlığının nihayetinde değerli metallere olan iştahı azaltacağını tahmin ediyor:

Sürekli satın alma davranışı olmadan, özellikle zamlar ve niceliksel sıkılaştırma yoluyla ikili sıkılaştırmanın ortasında reel faizler keskin bir şekilde yükselirken, altın fiyatlarının yükseliş trendinde kalması pek olası değil. Ancak, altın fiyatları beklediğimiz gibi bu makro rejime yenik düşerse, CTA’lar en üstte birikiyor.

Bu hafta için ekonomik takvimde pek çok şey var. Bir Fed konuşmacıları korosuna ve PCE raporuna ve Markit PMI’larına sahip olacağız. TD Securities analistleri, “Fed yetkilileri, Mart FOMC toplantısı öncesinde ve özellikle enflasyon konusunda 1. çeyrekte kalıcı veri gücü belirtilerinin ardından bu hafta piyasaya rehberlik etmeye çalışmakla meşgul olacak” diyor. Odak noktası ise, 24 Şubat’ta ABD’nin ekonomik görünümünü tartışacak olan Vali Waller’da olacak. Başkanlar Bostic, Barkin ve Mester de açıklamalar yapacak.

Altın teknik analizi: Aşağı yönlü olası bir kırılmaya hazır

Analiste göre boğalar, ayıları haftalık dirence sıkıştırdı ve günlük grafiğin Fibonacci oranlar ölçeği bu noktada zorlayıcı görünüyor

Altın fiyatları günlük grafik

Analist, 4 saatlik grafiğin, düzeltmenin yavaşlaması göz önüne alındığında fiyatın aşağı yönlü olası bir kırılmaya hazır olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Analiste göre, günlük grafiğin 1.880 dolara yakın %38,2 Fibo’suna giden yolu açmak için açılış seansları için kartlarda 1.890 dolarlık bir kırılma olabilir.

Altın fiyatları 4 saatlik grafik

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir