Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.211
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.211
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Altın Fiyatları İçin Kritik Gün: Bu Gelişme Fiyatı Belirleyecek!

Haftanın son işlem gününde altın fiyatları hafif bir yükseliş yaşamış gibi görünüyor. Geçtiğimiz gün Avrupa Merkez Bankası’nın toplantısı ile fiyatlarda değişiklikler görülürken bugün Türkiye saati ile 16.30’da gerçekleşecek bir başka toplantının piyasalara nasıl yön vereceği konuşuluyor.coinmuhendisi.com

Altın fiyatları için bu veri bekleniyor

Altın fiyatları, politik ve ekonomik pek çok veriden etkileniyor. Uzun bir süre boyunca değer deposu ve riskten korunma varlığı olarak görülen sarı metal, yatırımcı sayısının oldukça geniş olması sebebiyle büyük çapta merak ediliyor. Peki, bugün fiyatları etkileyecek olan gelişme ne olacak? Yatırımcıların odağı ABD’nin tarım dışı istihdam verilerine çevrildi.

ABD’den gelecek bu verilerin beklentilerin dışında gelmesi durumunda altının fiyatının etkilenebileceği düşünülüyor. Beklentiler, Ocak ayı için tarım dışı istihdamın 150.000’lik bir artış yaşaması yönünde. Geçtiğimiz ay bu veri, 199.000 civarındaydı.

ECB’nin toplantısı altına ivme kazandırdı

Geçtiğimiz gün ise Avrupa Merkez Bankası (ECB)’nın açıklamaları altına yön verdi. Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarını sıfırda tuttu, ancak ECB başkanı Christine Lagarde, politika yapıcılar arasında enflasyon konusunda “ortak bir endişe” olduğunu söyledi. “Aralık ayı beklentilerimizle karşılaştırıldığında, özellikle yakın vadede enflasyon görünümüne ilişkin riskler yukarı yönlü. Fiyat baskıları beklenenden daha yüksek ücret artışlarını beslerse veya ekonomi daha hızlı tam kapasiteye dönerse, enflasyon daha yüksek olabilir” dedi ve ekledi:

İlk olarak Aralık’ta, ikincisi Ocak’ta gördüğümüz yukarı yönlü sürprizle, Yönetim Konseyi’nin masasında enflasyon rakamları konusunda oybirliğiyle endişe olduğunu söyleyebilirim.

ECB’den gelen faiz artışı sinyaliyle birlikte, yani para politikasının sıkılaştırılacağına yönelik imaların yapılmasıyla birlikte altının ons fiyatı 1.800 doların üzerine çıkmayı başardı. Ons altın, bir süredir 1.790 dolar civarında el değiştiriyordu. Yazım sırasında 1.809 dolar civarında. Bu sırada gram altın sabah saatlerini 790 liranın üzerinde açmış olsa da 787 liraya kadar geriledi. Yazım sırasında, 788,96 liradan el değiştirdiği görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir