Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.353
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.353
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Altın Fiyatları İçin Gelecek Hafta Önemli! Neler Bekleniyor?

ABD hisse senetlerindeki muazzam düşüşle birlikte, piyasa katılımcılarının gelecek haftaki FOMC toplantısında ve daha şahin bir Federal Rezerv’i hesaba katması oldukça muhtemel görünüyor. Altın fiyatları için gelişmeleri yorumlayan analist Gary S.Wagner’ın değerlendirmelerini ve tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

“Fed’e rağmen altın fiyatları için daha yüksek hareketler görebiliriz”

ABD’deki durgunluğun başlangıcından bu yana şirketler, aşırı derecede düşük faiz oranı düzeyinde borçlanmaya bağımlı hale geldiler. Bu haftaki düşüş, şirketlerin karşı karşıya olduğu gerçeğin bir belirtisiydi. Bu durum, Federal Rezerv’in bu yılın Mart ayına kadar tamamlanması gereken varlık alımlarını azalttıktan sonra faiz oranlarını normalleştirmeye başlamasıyla, borçlanma sermayesinin maliyetinin yıl boyunca artacağı anlamına geliyor.

Analiste göre, hisse senetlerindeki bu haftaki şiddetli düşüş, şirketlerin artık faiz oranı maliyeti olmadan borç alamayacakları gerçeğiyle karşı karşıya kaldıkça ortaya çıkan geri çekilme semptomlarının belirtisi olabilir. Hisse senetlerinin Salı’dan Cuma’ya sert düşüş gösterdiği ve değerli metallerin Salı’dan Perşembe’ye değer kazandığı bir haftaya tanık olduktan sonra, bugün neyin farklı olduğu sorulabilir. Analist, bu soru için şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bir olasılık, ABD hisse senetlerinde devam eden satış baskısının birden fazla varlık sınıfında toplu bir toplu tasfiyeye yol açması nedeniyle, değerli metal piyasalarındaki piyasa katılımcılarının bugün bir devrilme noktasına ulaşmasıdır.

“Gerçek şu ki, ABD hisse senetleri, mevcut piyasa ortamında değerli metal traderlarına göre faiz oranlarındaki artışlara çok daha duyarlı” diyen analiste göre, bahsettiği ortam, mevcut enflasyon oranının %7 olduğu ve bu yıl faiz oranlarının sıfırdan %1’e yükseltilmesinin enflasyonist baskıların azaltılmasında büyük bir etkisinin olmayacağının anlaşılmasına işaret ediyor. Analist, ek olarak şu yorumu yapıyor:

Bu nedenle, Federal Rezerv çok daha az destekleyici bir para politikasını tercih etse bile altın fiyatları için daha yüksek hareketler görmeye devam edebiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir