Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.586
% 0.50
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.586
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Altın Fiyatları İçin Çarpıcı Tahmin: Yükseliş Sürecek Mi?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili artan endişeler, yatırımcıları temkinli durumda tutuyor. Küresel hisse senedi işlemleri karışık, ancak devlet tahvili faizleri artıyor. Fxstreet analistlerine göre, altın fiyatları nötr, ancak teknik işaretler başka bir düşüşe işaret ediyor. Analistlerin piyasa yorumlarını ve teknik analizlerini kendi anlatımlarıyla Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

“Duyarlılıkla ilgili işlemler, geçici olarak duraklamış görünüyor”

Altın fiyatları, haftaya yumuşak bir başlangıç ​​yaparak mütevazı gün içi kazançlarını koruyor. Eski haberlerin altın için bir niteliği bulunmuyor ve yeni bir katalizörün yokluğu nedeniyle finans piyasaları karıştı. ABD doları, FX panosunda yumuşak bir tonla işlem görüyor ve ABD endeksleri ilk dip seviyelerinden sıçramayı başardıkça, parlak metalin ayakta kalmasına yardımcı oluyor. S&P 500 ve Nasdaq Composite Cuma günkü kapanış seviyelerinden hemen hemen aynı kalırken, DJIA 153 puan veya %0,44 düşüşle en kötü performans sergiliyor.

Hisse senetlerinin zayıf performansı, Doğu Avrupa’da devam eden durumla doğrudan bağlantılı. Rusya Ukrayna’yı bombalamaya devam ediyor ve Kiev’e yaklaşıyor. Diplomatik bir çözüme yönelik umutlar, Kremlin’in iki ulusun cumhurbaşkanlarının yüz yüze görüşmeden önce müzakerelerde çok daha fazla ilerleme beklediklerini söylemesinin ardından soğudu. Bu arada, Avrupa’nın Rus petrol ve gazına bağımlılığı, küresel yaptırımlar arttıkça Birlik liderleri için büyük bir baş ağrısı haline geldi. Yine de, duyarlılıkla ilgili işlemler, altın fiyatının zararına olacak şekilde, ek gelişmeler öncesinde geçici olarak duraklamış görünüyor.

Genel olarak, Asya ve Avrupa endeksleri karıştı, ancak devlet tahvili faizleri yükseldi ve ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi, enflasyonun merkez bankalarının tedbirlerine bakılmaksızın yükselmeye devam edeceği endişesiyle %2,24’e yükseldi. Rusya Başbakan Yardımcısı Novak’ın Rus petrolünden kaçınılması halinde ham petrol fiyatının varil başına 300 dolara yükselebileceğini söylemesinin ardından petrol fiyatları yükselmeye devam etti. Ancak bu pek olası değil.

Altın fiyatları teknik görünümü

Altın, bu yılki rallinin %50 geri çekilmesi olan yaklaşık 1.925 dolar civarında kritik bir Fibonacci seviyesinin üzerinde kuzeye doğru hızlanıyor ve kısa vadeli olumsuz tonu görmezden geliyor. Bununla birlikte, altın fiyatları sabit 20 DMA’nın altında işlem görmeye devam ederken, günlük momentum ayı eğilimini negatif seviyelerde koruyor. Öte yandan RSI göstergesi orta çizgi çevresinde yataya döndü ve azalan satış ilgisine işaret etti. Ancak yakın vadede daha sürdürülebilir bir ilerleme öngörmekte başarısız oldu.

Altın fiyatının geçen hafta 1.895 dolarda dibe vurduğu ve kritik bir destek seviyesi olan 1.890,60 dolarda bahsedilen rallinin %61,8’lik geri çekilmesinin hemen öncesinde düştüğü kayda değer. Öte yandan, %38,2’lik geri çekilme, satış ilgisinin güçlü olduğunu kanıtladığı 1.960 dolar civarında geliyor. Parlak metalin gerçekten yükselişe geçmesi için ikincisini temizlemesi gerekecek.

Teknikler bir düşüşe işaret ederken, temeller bir ilerlemeye işaret ediyor. Yukarıda bahsedilen Fibonacci seviyeleri, altının bunlardan herhangi birinin net bir şekilde kırılmasında yolunu bulabileceği için kritik öneme sahip.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir