Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.268
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.268
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Altın Fiyatları, Bu Gelişmeyi Bekliyor: İşte Olabilecekler!

Yeni bir haftaya girerken altın fiyatları sert bir yükseliş yaşadı. Bunun arkasında, pek çok gelişmenin olduğu düşünülüyor. Özellikle bu hafta gerçekleşmesi beklenen toplantılar ve bazı jeopolitik gerilimlerin değerli metalin fiyatında etkili olduğu kaydediliyor. Peki, hangi gelişmeleri radara almak gerekiyor?

Altın fiyatları yükselirken piyasanın gözü bu gelişmelerde

Ons altın, geçtiğimiz haftayı 1.829 dolardan kapatmıştı. Ancak Pazartesi gününü 1.840 doların biraz üzerinden açtı. Bu artışın arkasındaki sebepler olarak yatırımcıların kendilerini riskten korumak istemesi ve Ukrayna gerilimi gibi gelişmeler gösteriliyor. Gram altın ise bu sırada 790 liradan el değiştiriyor. Öte yandan, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizlerinin bir süreliğine 1.90 oranına doğru yükselişinin de değerli metal fiyatında etkili olmuş olabileceği düşünülüyor.

Öte yandan, herkesin de bildiğin üzere, bu hafta ABD Merkez Bankası’nın (FED) toplantısı var. 25-26 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan bu toplantıda Fed’in para politikasına yönelik sıkı tutumunu sürdürmesi bekleniyor. Ancak bu tonun bir tık daha şahinleşmesi de olasılıklar dahilinde. Geçtiğimiz haftalarda Fed, enflasyonla mücadele konusunda kararlılığını yinelemiş ve tahvil faizinin yükselişine müdahale edip durdurmuştu. Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere tahvil yeniden yükseliş yaşadı. Ons altının sıradaki direnç seviyesinin 1.877 dolar olduğu düşünülüyor. Destek olarak ise 1.815 ve 1.805 dolar civarı öne çıkıyor. 1.800 dolar ise, psikolojik destek olarak kaydediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir