Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.812
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.812
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Altcoin piyasasında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para endüstrisindeki son gelişmelerden hazırladığımız haber özetimizle altcoin piyasası hakkında güncel gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ripple ilk Web 3 tabanlı karbon kredisi pazar yerinin kurucu ortağı olduğunu duyurdu

Ripple, XRP Ledger’a dayalı bir Web 3 karbon kredisi piyasası olan Thallo’nun kurucu ortaklarından biri olduğunu doğruladı.

Türünün ilk örneği olan Thallo tarafından yapılan açıklamada platformun karbon kredisi piyasasında karşılaşılan fiyatlandırmada likidite ve şeffaflık eksikliği ile ilgili sorunlara odaklanacağı belirtildi.

Ripple Sosyal Etki ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ken Weber, karbon kredilerine olan talep arttıkça, Blockchain ve kripto teknolojisi şeffaflık, izlenebilirlik ve doğrulama konusundaki sorunları çözerek pazarın büyümesini destekleyeceğini söyledi. Ripple yöneticisi, Thallo’nun XRP Ledger’ı temel alarak kurumsal ve bireysel yatırımcılara karbon kredisi erişimi sunacağını iletti.

Shiba Inu, SHIB Metaverse için “Canyon” konseptini yayımladı

Shiba Inu, Metaverse projesinde başka bir merkezin ilk konseptini paylaştı. Shiba Inu, Metaverse’in farklı bölümlerinin görsellerini yayınlamaya devam ediyor. Rocket Pond ve WAGMI Temple için konsept çizimlerin ardından sonra Shiba geliştiricileri, Canyon için ilk görselleri paylaştı.

Rock Pond ve WAGMI Temple yapılarına benzer şekilde, Canyon’un ilk konsepti siyah beyaz olarak tasvir edildi.

Canyon’un ilk taslağının New Mexico’daki Badlands, Arizona’daki Grand Canyon, Utah’daki Moab, Colorado’daki Mesa Verde, Nevada’daki Lake Tahoe ve Utah’daki Salt Flats gibi ABD’nin birçok bölgesinden ilham alınarak tasarlandığı bildirildi.

SushiSwap yeni lideriyle yeniden ayağa kalkabilecek mi?

SushiSwap protokolünün arkasındaki merkezsiz özerk organizasyon (DAO), bir ana yöneticiye eşdeğer olarak yeni bir yönetici seçti.

Birkaç kripto girişiminin kurucu ortağı olan Jared Grey, DAO’nun anlaşmazlığı üzerine iki hafta süren tartışmanın ardından son tura kalan beş aday arasından Sushi DAO tarafından yönetici olarak seçildi.

Grey’e göre, liderlik rolündeki ilk önceliği gelire ve büyüyen pazar payına odaklanmak olacak. Grey, ortaya çıkan bazı kullanışlı ürünler olduğunu, ancak kullanıcılar ve likit sağlayıcıları için daha verimli fiyatlandırma ve ücret yapısı sağlamaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Diğer yandan Ağustos ayında lider olarak seçilen Jonathan Howard, sağlık sorunlarından dolayı bu görevi yerine getiremeyeceğini söyledi. Howard’ın görevi bırakmasının ardından stabil kripto para cinsinden ödenen 800.000 dolarlık maaş, Sushi topluluğunda tartışma konusu oldu.

Binance’in 1,86 milyon dolarlık LUNC yakımına rağmen kripto fiyatı negatif seyrediyor

Binance, spot ve vadeli alım satım çiftlerinden toplanan 1,86 milyon dolarlık alım satım ücretlerini yakarak Terra Classic’in (LUNC) ilk yakma işlemini tamamladı.

Borsa, ilk hafta raporunda 1,86 milyon dolar değerinde yaklaşık 5,59 milyar LUNC yaktığını duyurdu. Bir sonraki yakım raporu ise 10 Ekim’de açıklanacak.

Binance, 26 Eylül’de yakım mekanizmasını devreye aldığını duyurmasının ardından LUNC, bir günde %60’a ulaşan bir artış gördü. Son yükselişin ardından kısmi bir düzeltmeye giren kripto para, Binance’in ilk yakım raporunu açıklamasının ardından bu gelişme karşısında yatırımcılar olumlu tepki vermedi. LUNC, son 24 saatte %8 civarında düşüşle 0,0003 dolar desteğine yakın devam ediyor.

Cardano‘nun sabit varlığı Djed, Afrika’da kullanım alanını artırmaya hazırlanıyor

Cardano’nun algoritmik sabit kripto varlığı Djed’in Cardano Blockchain ağında yükselen Empowa adlı bir RealFi girişimi tarafından kullanılacağı açıklandı. Afrikalı geliştiriciler, Empowa ile müşterilerine eko-evler için kiralama seçeneği sunuyor. 

Cardano ve Coti Network tarafından oluşturulan algoritmik sabit kripto para Djed, şu an piyasaya sürülme aşamasında sona yaklaştı. Son denetim raporlarında herhangi bir sorun tespit edilmezse Djed’in ana ağda konuşlandırılması bekleniyor. Ancak henüz piyasaya çıkış tarihi belli değil.

IOTA kimlik çözümü Katman 1 ağına entegre ediliyor

Geçen hafta, IOTA çok beklenen Shimmer ağını devreye aldı. Sıradaki gelişme ise yakın zamanda gerçekleştirilecek olan Stardust yükseltmesiyle, IOTA Identity Shimmer ağına entegre edilecek. 

Stardust yükseltmesiye Katman 1’e yeni özellikler eklenecek ve bunun IOTA Ledger’ın yeteneklerini önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Stardust yükseltmesiyle kazanılacak en kritik özelliklerden biri IOTA Ledger üzerinde kalıcı veri depolaması olarak görülüyor. Bu, kullanıcıların merkezsiz tanımlayıcı (DID) belgelerini doğrudan defterde saklamasına olanak tanıyacak.

Bunun yanında Ledger depolama alanı oldukça kıt bir kaynak olarak lanse edilirken saklanan belgelerin bayt maliyetini karşılamak için kullanıcıların MIOTA veya SMR gibi tokenleri kullanması gerekecek. Bu tokenler saklanan belgenin boyutuna göre iade edilebilir bir depozito olarak kullanılacak.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir