Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.200
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.200
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Almanya’nın 10 yıllık tahvil getirileri, 2013’ten beri ilk kez %2’yi buldu

Euro 20 yılın en düşük seviyesini görürken Almanya’nın 10 yıllık tahvil getirileri; resesyon ve yüksek faiz korkularının Euro Bölgesi varlıklarına yönelik hissiyatı daha da baskılamasıyla birlikte 2013’ten bu yana ilk kez %2’ye dokundu.

Euro 0,9772 dolara kadar düşerken 10 yıllık Bund getirisi %2,01’e kadar yükseldikten sonra %1,95 civarında konsolide oldu.

Fed’in, faizleri gelecek yıla kadar artırmaya devam edeceği yönündeki açıklamasının ardından hissiyat tekrar zayıflayarak diğer merkez bankaları üzerinde de ya aynı şeyi yapmaları ya da para birimlerinin hızla değer kaybetmesi riskini göze almaları yönündeki baskıyı artırdı.

Almanya Merkez Bankası, hafta başında Avrupa’nın en büyük ekonomisinin resesyona gireceğine dair işaretlerin hızla arttığı uyarısında bulunurken Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Isabel Schnabel, Perşembe günü T-Online’a verdiği röportajda Almanya’nın, bu kış Rusya’nın doğal gaz sıkıntısı nedeniyle Euro Bölgesi’nin geri kalanından daha fazla etkileneceğini söyledi.

Schnabel, “Bu noktada resesyon, potansiyel olarak kaçınılmaz olabilir.” dedi.

Kamuoyu yoklamalarına göre Giorgia Meloni’nin “İtalya’nın Kardeşleri” partisi liderliğinde sağcı bir koalisyon hükümetinin kurulacağı İtalya seçimleri, Euro Bölgesi’ndeki belirsizliği arttırıyor.

Koalisyonun muhtemel üyeleri kampanya sırasında AB ve euro karşıtı söylemlerini yumuşatmış olsalar da bir önceki Başbakan Mario Draghi’nin, İtalya’nın salgından kurtulması için AB’den milyarlarca euro’luk destek almasını sağlamak üzere hazırladığı reformları gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceklerine dair şüpheler devam ediyor.

Bu fonlar olmadan yeni İtalyan hükümeti, özellikle de ciddi şekilde yükselerek devasa borç yükünün hizmet maliyetini artıran faiz oranları ile büyümeyi canlandırmakta zorlanabilir. İtalya’nın 10 yıllık borç getirisi şimdiden %4,20’nin üzerine çıkmış durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir