Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.687
% 1.91
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.687
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

AKILLI SÖZLEŞMELER VE CERTIK AUDIT GÜVENLİK ŞİRKETLERİ BAĞLANTISI

Akıllı sözleşmeler ; diğer sözleşmelerde olduğu gibi, bir anlaşmanın koşullarını ve maddelerini belirler. Akıllı sözleşmeler sayesinde yazılı bir sözleşmenin aksine bunu kodlar aracılığı ile gerçekleştiririz. Ve bu akıllı sözleşmeler kurumsal oluşumlar yerine kodlar aracılığı ile güvenliğini sürdürür. Ancak milyonlarca dolarlık fon olabileceği için bu kodun bu fonu ayakta tutması gerekmektedir.

 

Akıllı Sözleşme veya Akıllı Sözleşmeler Makineler Gibi Akıllı mı?

Bilindiği gibi akıllı sözleşmeler değiştirilemez varlıklardır ve bu yüzden atanan kodun güvenliği tam olarak sağlanması gerekmektedir. Çünkü küçük bir güvenlik zafiyeti yatırımcının elindeki fonun zararlı yazılımlar ve kimseler aracılığı ile kaybına yol açabilir.

Bu yüzden eğer yatırımcıysanız gerekli güvenlik önlemlerini alacak bilginiz yoksa işte tam burda sizin görevinizi audit şirketleri üstlenir.

Certik Audit Nedir ?

Al teknolojisi gibi çok büyük bir altyapı ile blockchain güvenliği sağlamada öncü güvenlik şirketlerindendir. Certik sayesinde kritik işlemler  en güncel sistem ile güvenli kodlar ve doğrulama sitemleriyle en güvenli hale getirilebilir. Örnek vermem gerekirse Binance ve Huobi gibi büyük borsalar ve binance smart chain defi protokolü  ve panckeswap gibi akıllı sözlemeler certik tarafından denetlenmektedir.

Certik Nedir? CTK Ne İşe Yarar?

Ayrıca CertiK, 100’den fazla birinci sınıf blok zinciri ve DeFi protokolüne de hizmet vermiştir.

CertiK’in misyonu, siber dünyanın güvenliğini tam anlamıyla sağlamaktır. CertiK, blok zinciri ile başlayarak, akademiden işletmeye en son yenilikleri uygulayarak, kritik görev uygulamalarının güvenlik ve doğrulukla oluşturulmasını sağlar.

Akıllı sözleşmeleri denetlenmiş ve tam onay almış bir platformda güvenlik zafiyeti en aza indirgendiği için siz bu platformda varlıklarınızı saklayabilir ve güvenle işlemlerinizi yapabilirsiniz. Certik ve audit şirketleri fon güvenliğinizi sağlamak için hiçbir zaman %100 garanti vermez her zaman bir güvelik açığı hacker gibi zarar teşkil edebilecek kimseler ve yazılımlar tarafından aranacaktır.

Certik ve audit şirketleri güvenliği en üst düzeyde tutarak sizin fon güvenliğinizi, en üst düzeyde sağlayabilmek için gayret gösterir. Bu yüzden yatırım için kullanacağınız platformun güvenlik önlemleri ve denetçilerini güzel analiz ederek en doğru kararı vermeniz sizin yararınıza olacaktır.

What is a smart contract and how does it work in the blockchain?

 

Certik Audit İşleyişi Nasıldır ?

Örneğin sizler BSC yani Binance smarth Chain ağındaki bir protokolü denetlemek istiyorsunuz işte adımlar:

*Öncelikle İlgili Akıllı Sözleşmelerinizi ve özelliklerini Certik e bildirmeniz gerekir.

*Verdiğiniz akıllı sözleşmeler CertiK BSC Security Oracle aracılığıyla resmi doğrulama için hazır hale getirilir.

*Google, Microsoft, Oracle ve bazı platform deneyimine sahip uzmanlar,gönderdiğiniz sözleşmenizi manuel olarak gözden geçirecektir.

*Ve Certik verilen detaylar ile Güvenlik açıklarıyla ilgili rapor sunarak bunlara çözüm sunar matematik kanıtlarınıda gösteren bir rapor sunar.

Bu süreç 48 saate kadar sürebilir ve gerçekten maliyetli bir işlem olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç Olarak

Eğer kullandığınız projenin protokolü ve akıllı sözleşmeleri yeterince kurum ve kurulıuş tarafından denetlenmiş ve onay almışsa bu projeyi kafanız rahat kullabilir,güven içinde paranızı orada tutabilirsiniz.

İnsan faktörünün olduğu her yerde hatalar görmek kaçınılmazıdır. CertiK ve diğer Audit firmalarının sunduğu şey; denetlemeler yaparak bu olası hataları mümkün olan en az seviyeye indirmektir.

Yatırım yapacağınız ve sunduğu imkanları kullanacağız kripto platformlarının bu güvenlik denetlemelerine sahip olup olmadığını ve bu denetlemeleri yapan firmaların bu iş için ne kadar donanımlı ve yeterli olduğunu kontrol etmek güven için yatırım yapmanız için önemlidir.

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version