Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.437
% 2.71
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.437
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

ADA yeniden ayağa kalkabilecek mi? Cardano CEO’su paniğe yer olmadığını düşünüyor

Investing.com – Cardano (ADA), son günlerdeki düşük performansıyla kripto para piyasaları gündeminde kalmaya devam ediyor. Cardano yaz ayının ortasında 1 dolara kadar geriledikten sonra Alonzo hard forkuyla ağına akıllı sözleşmelerin entegre edileceği haberleriyle 3 dolarda tarihi zirve görmüştü. Eylül ayı başından bu yana ise düşüş trendine giren kripto para bu hafta sonu 1,41 dolara kadar düşerek Ağustos ayı fiyatlarını test etti.

Cardano ağına entegre edilen akıllı sözleşme özelliklerinin verimli şekilde ilerlememesi ve son olarak eToro kripto para borsasının düzenleyici endişeleri gündeme getirerek ADA ticaretini ABD vatandaşları için engelleme kararı, düşüşe katalizör oldu. Ancak Cardano CEO’su Charles Hoskinson, kripto para etrafında dolaşan endişeleri dağıtmak için iyimser görüşlerine devam ediyor. 

Kurucu Charles Hoskinson, Cardano ağında başlatılması beklenen merkezsiz uygulamalar (dApps) hakkında da kısa süre önce güvenlik gerekçelerini öne sürerek bazı açıklamalar yapmıştı. O dönem dApp’lerin ağda birkaç hafta veya birkaç ay görülebileceğini söylerken minimum risk ve hata ile çalıştıklarına vurgu yaparak yüksek güvenli bir yazılım oluşturmak için mücadele ettiklerini söylemişti. Bu konuda herkesten sabır bekleyen Hoskinson, bu sürecin pahalı ve zaman alıcı olabileceğini dile getirmişti. 

Hoskinson ayrıca sözlerine bu yıl dApp tasarımı ve projelerden kaynaklanan sorunlardan 10,5 milyar doların buharlaştığını veya çalındığı gerçeğini de ekledi.

Hoskinson Cardano’dan emin

Bu bağlamda Cardano etrafındaki tüm olumsuz havaya karşı mücadelesine devam eden Charles Hoskinson, kripto para piyasalarının en büyük 6. varlığı için oluşan endişe ve şüpheci yaklaşımın gereksiz olduğuna vurgu yapıyor. CEO, son görüşlerinde ise Cardano’nun yoluna devam etmesi için sihirli bir Cardano 2 projesine ihtiyacı olmadığı dile getirdi. 

Hoskinson yaptığı paylaşımda ADA kullanım durumunu kademeli olarak iyileştirecek harika bir ekibe sahip olduğuna vurgu yaptı ve kripto paranın Cardano topluluğu sayesinde önümüzdeki günlerde emin adımlarla yükselişine devam edeceğine dair inancını yineledi.

Cardano (ADA), yılın ilk aylarında Ethereum’un en eski rakiplerinden bir olarak yatırımcıların oldukça ilgi gösterdiği bir kripto varlık oldu. Diğer yandan özellikle Alonzo hard forku sonrası işlerin yavaşlaması ve bu süre zarfından diğer akıllı sözleşmelerin çekiş kazanmasıyla popülerliğini yitirmeye başladı. Örneğin Solana ağı, bu yıl ilgi odağı bakımından kripto para sıralamasında Cardano’yu geride bırakarak en büyük 5 kripto para arasında yerini aldı. Şimdi iki akıllı sözleşme platformu arasında yaklaşık 10 milyar dolarlık bir sermaye farkı bulunuyor.

Cardano (ADA) fiyatı haftanın son gününde önemli bir sıçrama gördü

Ancak piyasa genel görüşünde ADA’ya olan güven tamamen tükenmiş değil. Gelecek vadeden projelerin gecikmesinden kaynaklı bir sorun, Cardano tokeni ADA’nın 1,4 dolar seviyelerine kadar gerilemesine yol açtı. 

Şimdi ise Cardano’nun (ADA), yeni bir yükseliş trendine girmesi için ağ ile ilgili somut gelişmelere ihtiyacı var gibi görünüyor. Diğer yandan ADA/USD’nin son durumu, son 3 ayın en düşük seviyesi 1,41 dolar fiyatında alıcı bularak 1,5 doların üzerine hızlı bir sıçrama yaptığını gösteriyor. ADA/USD grafiği ise genel bir toparlanma eğilimi için ortalama 1,85 – 1,9 dolar bandının üzerinde bir zemin oluşturmasının önemli olabileceğini gösteriyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version