Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.747
% 4.91
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.747
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ADA Fiyatı Patladı: Cardano Mucidi: Daha Yeni Başladık!

PoS Blockchain devi Cardano (ADA), IOHK vakfının ölçeklendirme için yol haritasını paylaşmasıyla yükselişe geçti. ADA fiyatı, %10’u aşan ikinci günlük mumunu kapatmaya hazırlanıyor. “Basho” ölçeklendirme çözümüyle Cardano, ağ faaliyetlerinde bir dizi yükseltmeye ulaşacak. Kurucusu Charles Hoskinson ise ADA yatırımcılarını yüzünü güldüren açıklamalar yaptı. Bu yazıda, altcoin projesinin on-chain verilerine ve 2022 yol haritasının ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Charles Hoskinson, sadece başlangıç olduğunu söylüyor

Geçtiğimizi yıl, ADA’nın verimsiz fiyat hareketleri nedeniyle sert eleştirellere maruz kalan Charles Hoskinson, bugün kripto analisti Lark Davis’in on-chain analizlerine yanıt olarak Cardano’nun henüz yeni başladığını söyledi.

Analitik firması Santiment’e göre Cardano (ADA), ilk 100 kripto para birimi arasından son 24 saatte çift haneli kazanca (+%11) ulaşan tek altcoin projesi. CoinMarketCap verileri geçen haftaya göre ADA fiyatının %33.77 yükseldiğini gösteriyor.

Cardano fiyatı neden yükseldi?

Yükseliş, 16 Ocak’ta duyurulan “Basho” ölçeklendirme çözümünün yol haritasından kaynaklanıyor. coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Cardano, 2022 için ölçeklendirme planlarını aylık bülteninde bildirmişti. IOHK şirketinin blog gönderisi ağın Basho ile kazanacaklarını paylaşıyor…

Basho, Cardano Blockchain’e neler katacak?

IOHK blog gönderisi, altcoin projesinin ölçeklendirmeye ulaşmak için izleyeceği yol haritasını paylaşıyor:

  • Blok boyutu artışı
  • Pipelining (veri işleme elemanı)
  • Girdi Onaylayıcıları
  • Plutus için Bellek/CPU parametrelerinde iyileştirmeler
  • Node geliştirmeleri
  • Disk üzerinde depolama
  • Side chain
  • Katman 2 Hydra ölçekleme çözümü
  • Boşaltma hesaplaması ve Mithril çözümü

Neler değişiyor?

Yakın zamanda 8 KB’den 72 KB’ye (% 12,5 artış) çıkarılan blok boyutu, IOHK’ya göre daha fazla iyileştirme uygulanarak geliştirilecek. Ayrıca, girdi onaylayıcıları blok yayılma sürelerini ve verimi artıracak. Daha büyük işlemler oranlarına izin verilecek. IOHK, Bellek/CPU parametrelerinin harcanmamış İşlem Çıktısı (UTXO) yönetimi, pay dağıtımı, canlı pay dağıtımı ve havuzlar ve karma gösteriminde bellek iyileştirmeleri olduğunu iddia ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir