Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.455
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.455
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

AB’nin Kripto Yasası Neler Getiriyor? İşte Madde İçerikleri!

Avrupalı ​​yetkililer, sıkı kripto para düzenlemesi için artan talebin ortasında, bir dizi kural üzerinde anlaştılar. AB’nin yeni kuralları, küresel kripto para düzenlemeleri için yeni bir standart mı? İşte maddeler ve içerikleri…

Avrupa’nın yeni kripto para düzenlemesi şeffaflık sağlıyor

Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) kuralları, kripto paralar için denetim, yatırımcıların korunması ve çevre koruma önlemleri hakkında hükümler getiriyor. Kararlaştırılan temel hükümler borsalar ve yatırımcılar içinde geçerli olacak. Kurallar, kripto işlemlerinin şeffaflığını, ifşa edilmesini, yetkilendirilmesini ve denetlenmesini kapsıyor.

Yeni MiCA kuralları, borsaların yatırımcıları kriptoyla ilgili riskler, maliyetler ve ücretler hakkında bilgilendirmesini zorunlu kılıyor. Ayrıca, yeni yasal çerçeve, kripto paraların halka açık tekliflerini düzenleyerek piyasa bütünlüğünü ve finansal istikrarı destekliyor.

Ancak NFT’ler, DeFi ve stablecoin’ler gibi konularda tam bir netlik yok.

MICA regülasyonlarında neler değişti?

Coinmuhendisi.com aktardığımız en son kurallar, kara para aklamayı önlemeye yönelik AB düzenleyici sıkılaştırma önlemlerinin bir parçası olarak geliyor. AB, kripto para işlemlerinin şu anda mevcut eşikleri aştığını söyledi. Ayrıca, daha önce MICA tarafından gündeme getirilen madencilik (PoW) yasağı artık düzenlemede yer almıyor.

Kripto para borsalarının düzenlenmesi konusunda, artık şirketler coin/token’lerin risk ve sürdürülebilirlikleri hakkında AB Menkul Kıymet Otoritesi’ne (EMSA) bilgi vermek zorundalar. PoW’un düzenlemede yer almadığı gibi, artık DeFi projeleri de MiCA regülasyonlarının bir parçası olmayacak. Ancak, merkezsiz finans alanına yönelik çalışmalar ve araştırmalar devam edecek. AB kurumları 2023 yılı itibariyle DeFi sektörü için ayrıntılı bir rapor yayınlayacak.

Kurallar ayrıca, algoritmik stablecoin terraUSD’nin çöküşünü takip ediyor. Buna göre, USDT, USDC, BUSD vb. tüm stablecoin’ler artık Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) tarafından denetlenecek. Yeni stablecoin girişimlerinin de artık AB sınırları içerisinde bir temsilci bulundurması gerekiyor.

Kara para aklama konusunda, AB sınırları içerisinde kurulacak yeni borsalar Avrupa Menkul Kıymetler Otoritesi (ESMA) denetiminde olacak. MiCA, kripto borsalarının  AB sınırları içinde yönetim organizasyonuna sahip olmalarını istiyor. Borsalara yönelik hack veya iflas riskleri, tamamen borsaların yükümlülüğünde olacak. Son olarak, NFT’ler MiCA düzenlemelerinde yer almadı. AB kripto paralarından farklı olduklarını belirterek, NFT’ler konusunda ayrıca bir rapor hazırlayacaklarını bildirdi.

Düzenlemeler en geç 18 ay içinde yürürlüğe girecek

Genel olarak, MiCA, AB’deki kripto paralar için kapsamlı bir düzenleme oluşturmaya yönelik ilk girişimdir. Daha katı politikalarından bazıları birkaç kripto firmasını sarsmış olsa da, sektördeki bazı kişiler bu hareketi olumlu bir adım olarak görüyor. Ayrıca Avrupa’nın kripto düzenlemesine öncülük edebileceğine inanıyor.

Sonuç olarak, MiCA yukarıdaki maddelerin en az 18 ay içinde yürürlüğe gireceğini belirtiyor. Stablecoin’ler konusundaki regülasyonlarla için belirlenen süre 12 ay oldu..

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir