Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.102
% 2.80
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.102
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD’nin ulusal borcu 33 trilyon dolara ulaştı!!!

ABD'nin ulusal borcu

ABD‘nin ulusal borcu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 33 trilyon dolara ulaştı.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre ABD Hükümetinin ulusal borcu 33 trilyon doları aştı.40 yıl önce ABD’nin ulusal borcu sadece 974 milyar dolardı.

Sorumlu Federal Bütçe Komitesi Başkanı Maya MacGuineas, “ABD, kimsenin gurur duymayacağı yeni bir dönüm noktasına ulaştı: Gayri safi ulusal borcumuz 33 trilyon doları aştı. Bu arada kamunun borcu yakın zamanda 26 trilyon doları aştı. Bu devasa rakamlara karşı hissizleşiyoruz ama bu onları daha az tehlikeli yapmıyor” dedi.

ABD Hükümeti bu borçlanmaya tedbir olarak bir savunma başta olmak üzere bir çok alanda %8’lik harcama kesintisine gidecek.

Peter G. Peterson Vakfı CEO’su Michael Peterson, “Milletvekilleri kısa vadeli mali krizlerden birinden diğerine sürüklenirken, ABD’nin ulusal borcu trilyonlarca trilyon biriktikçe artmaya devam ediyor. Haziran’daki borç tavanı krizinden sonra, 32 trilyon dolarlık borç kilometre taşını aştık. Şimdi, sadece üç ay sonra olası bir hükümet kapanma tehdidiyle karşı karşıya kaldığımızda, 33 trilyon dolarlık borç rekorunu aşmış durumdayız.” dedi.

Kongre Bütçe Ofisi’nin yaptığı araştırmaya göre ABD’nin ulusal borcu önümüzdeki 30 yıl içince 2 katına çıkması bekleniyor. Faizlerin artması bu borcun ödenmesini zorlaştırıyor çünkü faiz oranları arttıkça federal hükümetin borçlanma maliyetleri de artacak. Ödemelerin 2022 mali yılında yaklaşık 475 milyar dolardan 2053 yılına gelindiğinde faiz ödemelerinin 5,4 trilyon dolara çıkma beklentisi var.

Peterson, “Son zamanlarda görüldüğü gibi enflasyon ve faiz oranlarındaki son artışlarla, borcun maliyeti aniden ve hızla artabilir.Gelecek on yıl boyunca 10 trilyon doların üzerinde faiz maliyeti olması nedeniyle, bu bileşik mali döngü sadece çocuklarımıza ve torunlarımıza zarar vermeye devam edecek.” dedi.

ABD’nin ulusal borcu nedeniyle ilerleyen zamanlarda bir çok sektörde harcama kesintisinde gideceğini ve ilerleyen zamanlarda ekonomik sıkıntı çekeceği tahmin ediliyor. Bu da ABD borç yükünün dolara zarar vermesi ve küresel çapta gücünün azalmasına neden olacak.

Son Dakika Haberlerine En Hızlı Şekilde Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir