Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.487
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.487
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

ABD’nin ETH ETF Onayı, Koreli Düzenleyiciler Üzerinde Baskı Oluşturuyor

cryptocom güney kore

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Ethereum borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylamasının ardından, Koreli düzenleyiciler, kripto para borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylamaları yönünde artan bir baskıyla karşı karşıya.

Yerel medyaya göre, SEC’nin Ethereum ile ilgili kararı, Seul’ün finansal düzenleyicileri üzerinde dijital varlıklar konusundaki duruşlarını yeniden gözden geçirme yönünde baskı oluşturacak.

SEC, 24 Mayıs 2024’te, dünyanın ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum için ETF’lerin oluşturulmasına yeşil ışık yaktı ve bu, Ocak 2024’te Bitcoin ETF’lerini onaylamasının ardından geldi.

ETF’ler, yatırımcılara bir dizi menkul kıymete maruz kalma imkanı sağlayan finansal araçlardır. Kripto ETF’lerinin onaylanması, geleneksel finans ile dijital varlık endüstrisi arasındaki boşluğu kapatma yönünde önemli bir adımı işaret ediyor.

ABD’deki muadillerinin aksine, Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ve Finansal Denetim Hizmeti (FSS), geleneksel menkul kıymetler piyasalarında kripto varlık ticaretini tanıtma konusunda temkinli davranmaktadır.

FSC’ye göre, ETF’ler, yalnızca geleneksel temel varlıklarla bağlantılı olmalarını şart koşan Sermaye Piyasaları Yasası’na sıkı sıkıya uymak zorundadır. Bu varlıklar, finansal türev ürünlerin temelini oluşturan yerleşik finansal araçlar, menkul kıymetler, uluslararası para birimleri ve emtiaları içerir.

Finansal Hizmetler Komisyonu, Güney Kore’deki finansal kurumları ve finansal piyasaları denetleyen ve düzenleyen bir devlet kurumudur. Güney Kore hükümeti, Şubat ayı başlarında Sanal Varlık Kullanıcıları Koruma Yasası’nda bir güncelleme yayınladı.

Korea Times’ın bir raporuna göre, Seul merkezli önde gelen dijital para veri sağlayıcısı Xangle, geleneksel menkul kıymetler piyasasında dijital varlıkların yasaklanmasına karşı çıkarak, bu yasağı “modası geçmiş” olarak nitelendirdi ve modern finansın büyüyen dijital varlık önemine uyacak şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

“Bu koşullar altında, SEC’nin Perşembe günkü Ethereum kararı, Seul’ün finansal düzenleyicilerini dijital varlıklar konusundaki düzenlemelerini yeniden gözden geçirmeye zorlayacak.”

Kore Hissedarlar Birliği Başkanı Jung Eui-jung, Seul’ün ABD’yi takip ederek Bitcoin ve Ethereum ETF’lerini onaylamasının önemini vurguladı ve mevcut çekingenliğin kripto sektörünün ötesine geçen bir hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Jung, Seul düzenleyicilerinin ABD ilerlerken ilerleme kaydetmeye devam etmemesi durumunda yatırımcıların fonlarını ABD pazarlarına kaydırabileceği konusunda uyardı ve bunun, ABD’nin diğer daha az işlem gören kripto para birimlerine kapıyı tamamen açmasının “zaman meselesi” olacağını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir