Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.021
% 4.43
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.021
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

ABD’nin en büyük sinema zinciri AMC, Shiba Inu’yu gündemine aldı

Investing.com – ABD’nin en büyük sinema zinciri olan AMC, aralarında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Dogecoin (DOGE) gibi kripto varlıkların olduğu kripto ödeme seçeneklerine Shiba Inu’yu (SHIB) da eklemeyi gündemine almış durumda.

AMC’nin CEO’su Adam Aron, geçen hafta Twitter’da Shiba’nın bir ödeme seçeneği olarak eklenmesi konusunda kullanıcılarının fikrini almak istedi ve bir anket düzenledi. Anket sonucuna göre katılanların yüzde 81,4’ü SHIB tokeninin kesinlikle ödeme sistemi olarak entegre edilmesi yönünde oy kullandı. Bu arada ankete katılım sayısı 153 bin kişi civarındaydı.

Anket sonuçları Shiba için oldukça önemli. Zira AMC, bu yaz Dogecoin kabulü öncesi de bir anket düzenlemiş ve anket sonucu şaka temalı kripto paranın ödeme yöntemi olarak kullanılması gündeme gelmişti. Şimdi Shiba’nın da AMC sinemalarında bilet alımları için kullanılma ihtimali artıyor. Öyle ki AMC CEO’su Aron’da bunu doğrulayan bir açıklama yaptı. 

Adam Aron, yaptığı açıklamada son birkaç aydır ödeme seçeneği olarak kripto para kullanımını ve AMC için yerel bir token çıkarma çalışmaları üzerinde görüşmeler yaptıklarını doğrularken yeni bir NFT konsepti için birkaç büyük Hollywood stüdyosuyla irtibata geçtiklerini de teyit etti. 

Ekim 2021, Shiba Inu için bir dönüm noktası olarak tarihe geçti

Shiba Inu, Ekim ayında değerini yüzde 1000 seviyelerinde artırarak fiyatından bir sıfır sildi. Bu yükselen ivmesiyle aynı zamanda Ekim ayında Twitter’da dünyanın en çok bahsedilen kripto parası unvanına sahip oldu. 

Twitter’da dünyanın en büyük kripto paralarını geçip adından söz ettiren daha fazla söz ettiren şaka temalı kripto, geçen ay zaman zaman Bitcoin ve Ethereum’dan daha yüksek işlem hacimleriyle de dikkat çekti. Tüm bu gelişmelerle birlikte ilk 10’a adım atan Shiba, Dogecoin’in popülaritesinin önüne geçti ve Twitter’da DOGE’den 4 kat daha fazla bahsedildi. 

Ancak Shiba Inu için işler Ekim ayı biterken yolunda gitmedi. 28 Ekim tarihinde 0,0000884 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra kripto para, şu anki 0,0000553 dolar fiyatıyla zirve fiyatından yüzde 37 kadar değer kaybetti. 

Shiba için olumsuz listeleme gelişmelerinden sonra iyi bir haber

Shiba Inu’nun yükselişi ise bazı yorumcular tarafından geçen sene boğa sezonu başlangıcında Dogecoin’in ilgi kazanmaya başladığı ilk dönemlere benzetiliyor. Ancak son iki haftada gelen düşüş Shiba yatırımcılarının moralini biraz bozmuş durumda. 

Şimdi, AMC’nin SHIB tokeni için gelen olumlu anket sonuçlarına göre kripto parayı ödeme seçeneklerinden biri olarak entegre etme durumu bir katalizör olarak görülebilir. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde bir söylenti olarak başlayan Robinhood borsası listelemesi için de Shiba topluluğunun baskıları devam ediyor. 

Hatırlanacağı üzere geçen hafta Kraken borsası da Shiba listelemesi için bir gönderi yayımlamış ve ciddi sayıda beğeni almıştı. Bunun üzerine kripto borsası, listeleme için önlerinde uzun bir değerlendirme süreci olduğunu söylemişti ve sadece piyasa için nabız yokladıkları anlaşılmıştı. 

Son zamanlardaki birkaç olumsuz gelişme Shiba düzeltmesi için bir tetikleyici olarak gözükse de kripto yatırımcılarının Shiba ilgisinde henüz bir azalma olmadığı görülüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir