Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.858
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.858
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD’li Savcılar Tarafından CZ Binance Geri Dönmesi Engelleniyor!

CZ Binance BAE’ye Dönemiyor! ABD’li Savcılar CZ’nin Evine Dönmesini Engelliyor! ABD Savcıları, Eski Binance CEO’su CZ’nin Ülkeden Ayrılmasını Önlemeye Çalışıyor!

Amerika Birleşik Devletleri hükümet savcıları, eski Binance CEO’su Changpeng “CZ Binance” Zhao’nun ülkeden ayrılmasını önlemeye çalışıyor ve potansiyel uçuş riski konusunda endişelerini dile getiriyor. Savcılar yakın zamanda yaptıkları bir mahkeme başvurusunda, Zhao’nun ülkeden kaçma ve Şubat 2024’te yapılacak cezasına katılmama konusunda önemli bir risk oluşturduğunu savundu. Ayrıca, Zhao’nun ABD’ye geri dönmeye karar vermezse hükümetin onu iade edemeyeceğini belirttiler.

Savcılar, Zhao’nun Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) bağları ve olumlu statüsünü, ülkenin ABD ile iade anlaşmasının olmaması ile birlikte, onu ülkeden ayrılmasını engellemek için nedenler olarak gösterdiler. Ayrıca, Zhao’nun kefaletinin yetersizliğini vurgulayarak, serbest bırakılmasını sağlamak için kullanılan 175 milyon doların çoğunluğunun Amerika Birleşik Devletleri’nin erişiminden uzak olduğunu savundular.

Zhao kısa süre önce Binance’de etkili bir Kara Para Aklama Önleme programı sürdürmeyi başaramadığını itiraf etti ve ceza anlaşmasının bir parçası olarak borsanın CEO’luğundan istifa etti. Ayrıca 50 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin’de Son Durum!

CZ Binance ve borsayı çevreleyen olumsuz haberlere rağmen, kripto endüstrisi direnç gösterdi. Endüstri uzmanları ve gözlemciler, Binance’nin Adalet Bakanlığı ile yaptığı anlaşmayı olumlu bir sonuç olarak görmüşler ve ABD’de kripto endüstrisini daha da meşrulaştırmıştır. Ayrıca, kripto piyasaları ilk düşüşten toparlandı ve toplam piyasa değeri Binance öncesi haber seviyelerine geri döndü.

Mahkemeden, savcıların Zhao’nun ülkeden ayrılmasını engelleme talebini önümüzdeki günlerde incelemesi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir