Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.863
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.863
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ABD Yargısı, Voyager Davasında Ceza Verilmesine Karşı

ABD Voyager

ABD yargısı, SEC’in Voyager danışmanlarını iflas belirteci nedeniyle cezalandırmasına izin verilmediğini açıkladı.

ABD iflas yargıcı Michael Wiles, SEC’in, Voyager Digital’in etkilenen müşterilere geri ödeme yapması için iflas tokenleri çıkarması durumunda, bu şirkette yer alan yöneticilere para cezası vermesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Wiles’ın yorumları, Voyager’ın bir geri ödeme tokenı çıkarma ve Binance.US’ye 1 milyar dolarlık varlık satma planına ilişkin duruşmaların üçüncü günü olan 6 Mart’ta geldi.

SEC daha önce, Binance.US düzenlenmemiş bir menkul kıymetler borsası işletirken, geri ödeme tokeninin kayıtsız bir menkul kıymet teklifi oluşturacağını savunmuştu.

SEC, yeniden yapılandırma işlemleri nedeniyle hiçbir ABD kurumunun “herhangi bir kişi aleyhine herhangi bir talepte bulunamayacağı” yasal bir korumaya da itiraz etti.

ABD yargı yetkilisi Wiles, SEC’e bu yetkinin “bu işlemi yapacak herkesin başının üzerinde asılı bir kılıç bırakacağını” söyledi. Ancak SEC avukatı Therese Scheuer, yasal korumaların Voyager çalışanları ve avukatlarının menkul kıymetler yasalarını ihlal etmelerine izin verecek kadar geniş olduğunu savunmakta.

Voyager, 5 Temmuz’da resmi olarak iflas başvurusunda bulunarak, firma yeniden yapılandırma ve 100.000’den fazla müşteriye “değer iade etmek” amacıyla adımlar atmaya başladı. Mahkeme, Voyager’ı 11. Bölüm iflasından çıkarmak için bir yeniden yapılandırma planını değerlendiriyor.

Plan, kripto borsası Binance.US’in varlıklarını 1,02 milyar dolara satın almasını öngörüyor. SEC, yeniden yapılandırma planının menkul kıymetler yasalarını ihlal edebileceğini iddia ederek satışa itiraz etmişti. Ancak ankete katılan 61.300 Voyager hesap sahibinin %97’si mevcut Binance.US yeniden yapılandırma planını desteklediğini ortaya koydu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir