Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.939
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.939
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD Senatosu Milletvekillerinden SEC’e Uyarı

abd

ABD Senatosu’ndan beş Cumhuriyetçi milletvekili, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Dijital Lisanslama alanında faaliyet gösteren Debt Box’a karşı açılan dava sürecindeki eylemlerini sert bir şekilde eleştirdi. Senatörler, SEC’in davranışlarını “mantıksız” olarak nitelendirerek, düzenleyici kurumun “etik olmayan ve profesyonel olmayan” bir şekilde hareket ettiğini iddia ettiler.

7 Şubat’ta SEC Başkanı Gary Gensler’e yazdıkları bir mektupta altı Cumhuriyetçi senatör, özellikle Debt Box davasındaki SEC’in tutumundan “büyük endişe duyduklarını” belirtti. Aralık ayında SEC, Debt Box’ın banka hesaplarını kapatması ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne taşınma iddialarının doğru ve samimi olmadığını kabul etmişti.

Senatörler, bu davada SEC’in davranışlarının, diğer SEC icra davalarının da incelenmesi gerektiğine işaret ettiğini vurguladılar. Ayrıca, komisyon personelinin kanıtları kasıtlı olarak yanlış sunmasının ya da bilmeden yanlış bilgi sunmasının yanı sıra, diğer davaların da şüpheli delillere, kafa karıştırıcı açıklamalara veya açıkça yanlış beyanlara dayanmadığını belirttiler.

Bu gelişmeler, SEC’in uygulamalarının ve davranışlarının dikkatle incelenmesi gerektiği konusunda endişeleri artırdı. Senatörler, SEC’in tarafsızlığını ve doğruluğunu sorgulayarak, düzenleyici kurumun hukukun üstünlüğünü koruması gerektiğini vurguladılar.

abd
Kaynak: ABD Senatörü JD Vance’in ofisi

Cumhuriyetçi senatörlerin (JD Vance, Thom Tillis, Bill Hagerty, Cynthia Lummis ve Katie Boyd Britt) SEC’e yönelik eleştirileri, düzenleyici kurumun tutumunu sorguluyor ve gelecekteki adımların gerekliliğini vurguluyor. Ancak bu eleştirilerle birlikte herhangi bir eylem planı önerilmediği, sadece endişelerin dile getirildiği belirtiliyor.

Bu yazıyı ya okumalısınız: SEC, DeFi ve Kriptoyu Etkileyecek Düzenleme Onaylandı !

Senatörler, SEC’in zorunlu personel eğitimi ve personel değişikliği gibi çözüm önerilerinin yeterli olmayabileceğine dikkat çekiyorlar.
SEC’in Debt Box’a karşı açtığı dava, firmanın yasa dışı kripto planlarıyla ilgili iddialarla Temmuz 2023’te başlamıştı. Ancak daha sonra ortaya çıkan kanıtlar, SEC’in iddialarının çoğunun yanlış olduğunu gösterdi ve mahkeme, bu durumu ciddiye alarak davanın düşürülmesi için dilekçe verdi. Bu durum, SEC’in kripto şirketlerine karşı yürüttüğü diğer davaları da gölgelemiş olabilir. Komisyonun halihazırda Binance, Kraken, Ripple ve Coinbase gibi şirketlere karşı devam eden davaları bulunuyor.

Cointelegraph, SEC’ten konuyla ilgili yorum almak için iletişime geçti, ancak haberin yayınlandığı tarihte bir geri dönüş alamadı. Bu durum, SEC’in bu konuda nasıl bir pozisyon alacağı konusunda belirsizlik yaratıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version