Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.927
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.927
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ABD Milletvekilleri, Kripto Ödemelerine Odaklandı

ABD milletvekilleri, 1956 tarihli Dışişleri Bakanlığı Temel Yetkililer Yasası’nda kripto ödülleri ve ödemeleri hakkında bilgi içeren bir değişiklik önerdiler.

Kripto endüstrisinin giderek genişlemesi ve kripto paraların benimsenmesi, ülkeleri de harekete geçirdi. Özellikle ülkeler, yasal ve hukuksal süreçler konusunda yoğun mesai harcıyor. Kripto paraların ödeme yöntemi ve ticaret amaçlı kullanımına ilişkin düşünceler, ülkelerin de gündeminde yer edindi. Her ne kadar sektörde ayı trendi hakim olsa da benimsenme ve kullanım oranları giderek artış gösteriyor. İnsanlar, yeni teknolojiye dahil olmaktan çekinmiyor. Bu süreçler, düzenleme ve denetleme ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyor. Yasalar ile korunan bir kripto endüstrisi, tüm yatırımcıları kapsıyor. Bu süreçlerin ortasında, ABD’de milletvekillerinden bir hamle geldi. Milletvekilleri, kripto ödemelerinin ve ödüllerinin yasal boyuta taşınmasını talep etti.

ABD Milletvekilleri, Kripto Önerisini Yasal Zemine Oturttu

ABD milletvekilleri, ülkenin Dışişleri Bakanlığı’na temasta bulundu. Yasal zemine oturtulması önerilen kripto, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) kapsamında değerlendirildi.

Yapılan öneriye göre ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, herhangi bir kripto ödemesi veya ödülü hakkında 15 gün içinde bilgi vermesi gerekecek. Bu öneri, şeffaflık ve açık bilgiye dayandırıldı.

Resmi öneri belgesinde, “Dışişleri Bakanı, kripto para birimlerini kapsayan bir ödül vermeden en geç 15 gün önce bildirmelidir. Bakanlık, bu süreçleri Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’ne ve Senato Dış İlişkiler Komitesi’ne bildirecektir.” ifadesi yer aldı.

Ayrıca öneride, “15 günlük bilgilendirme süresinin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı, yasanın yürürlüğe girmesinden sonraki 180 gün içinde Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesine ve Senato Dış İlişkiler Komitesine kripto para birimlerinin kullanımını gerekçelendiren bir rapor sunmalıdır.” şeklinde bir gereklilik de belirtildi.

Bu öneriler ile birlikte, kripto ödemeleri ve ödülleri hakkında daha fazla şeffaflık sağlanılması bekleniliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir