Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.886
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.886
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

ABD Kongresi’de Yaşanan Çıkmaz Kripto Düzenlemelerini Ve FTX Davasını Erteliyor

ABD Kongresi

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi 118. Kongre için Meclis Başkanı seçme sürecinde tarihi bir çıkmaza girmiş durumda Yaşanan bu durum Meclisin üzerinde görüştüğü kripto düzenlemelerinde ve devam eden FTX davasında gecikmeye neden olabilir.

4 Ocak itibariyle Kaliforniya Temsilcisi Kevin McCarthy, Cumhuriyetçilerin 2022 ara seçimlerinde mecliste çoğunluğu ele geçirmesinin ardından bir sonraki Meclis Başkanı olmak için yapılan beşinci tur oylamayı da kaybetti. Bu, 1789’dan bu yana tüm Kongre tarihinde sadece 15 kez görülen, Meclis Başkanı’nı belirlemek için birden fazla tur oylama yapılması gereken nadir bir olaydı.

Kripto Düzenlemeleri Ertelenebilir

Görünürde herhangi bir sorun yokmuş gibi gözükse de Meclis Başkanı olmadan, hükümet organı fiilen işleyemez. ABD’de meclis başkanı olmadan yeni milletvekilleri yemin edemiyor, Meclis, meclisin nasıl çalışacağını belirleyecek kuralları kabul edemiyor ve komite atamaları ve mevzuat ilerleyemiyor. Bu durum en son 1923 yılında yaşanmış ve Meclis Başkanı belirlenmeden önce dokuz tur oylama yapılmıştı.

Bununla birlikte, ABD başkanlık sıralamasında ikinci sırada yer alan Temsilciler Meclisi’ne lider seçilmediği için, FTX’teki dolandırıcılık iddialarını ele alma veya kripto firmaları için düzenleyici netlik sunan mevzuata geçme çabaları süresiz olarak ertelenebilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir