Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.478
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.478
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

ABD Kongre Üyeleri, SEC Başkanına Spot Bitcoin ETF’i İçin Mektup Gönderdi

İki ABD Kongre üyesi, SEC Başkanı Gary Gensler’e bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanması için mektup gönderdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kongre üyeleri Tom Emmer ve Darren Soto, spot Bitcoin ETF’inin onaylanması için Gary Gensler’e bir mektup kaleme aldı. Mektupta şu ifadelere yer verildi.

“Türev sözleşmelerine dayalı bir ETF’de alım satıma izin vermek konusunda rahatsanız, neden Spot Bitcoin’e dayalı ETF’lerde alım satımın başlamasına izin vermekte eşit davranmıyorsunuz? Bitcoin spot ETF’leri doğrudan varlığın kendisine dayanıyor ve bu da doğal olarak yatırımcılar için daha fazla koruma sağlıyor”

Emmer ve Soto, türevlere dayalı olan vadeli ETF’lere kıyasla, varlığa doğrudan maruz kalmaya olanak sağladığı için spot tabanlı ETF’lerin daha fazla tercih edildiğini ifade ediyor.

ABD’de spot Bitcoin ETF’i başvurusu için sıkıntı yaşanmasa da SEC bunların hepsini reddetti ya da geciktirdi. Bu sebeple de 40 milyar doların üzerinde varlık biriktiren alternatif spot BTC yatırım araçları ortaya çıktı. Sonuç olarak bu tekliflerin bir kısmı şu anda OTC piyasalarında net varlık değerlerinden (NAV) daha farklı değerde işlem görüyor. Kongre üyelerine göre bu ürünler NAV değerlerine göre çok daha yüksek bir indirimle işlem görüyor.

“Vadeye dayalı ETF’lere izin verirken aynı anda spot tabanlı ETF’leri reddetmeyi sürdürmek bu indirimlerin devam etmesini sağlayacak ve SEC’in yatırımcıları koruma misyonuna açık bir biçimde aykırı olacaktır”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version