Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.497
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.497
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

ABD istihdam verileri sonrası kripto paralar nasıl hareket ediyor?

Kripto paralar, son boğa sezonunda kurumsal ilgi artışı sonrası makro ekonomik gelişmelere daha duyarlı hale geldi.

Bugün açıklanan ve piyasaların merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasıyla kripto paralarda volatilite arttı.

Açıklanan istihdam verileri, piyasa beklentisinin üzerinde gelmesiyle ilk tepki olumlu olurken toplam piyasa değeri, 1 trilyon dolara doğru yöneldi. Ortalama işlem hacmi ise şu an 61 milyar dolar olarak görülüyor.

Bitcoin, yönünü yukarı çevirdi

Bitcoin (BTC), gün içi işlemlerde 20.000 doların üzerinde kalmayı başarırken ilk saatlerde 20.300 dolara doğru ataklar satışlarla karşılandı. Beklentilerin üzerinde gelen ABD istihdam rakamlarının açıklanmasıyla birlikte yeniden alıcılı hareket etmeye başlayan BTC, 20.350 dolara doğru hızlı bir yükseliş gördü. Yukarı yönlü volatilitenin haber hazırlanırken devam ettiği görülüyordu.

Ethereum, yeniden 1.600 dolar bandında

Hafta ici işlemlerinde 1.600 dolar seviyesinde dirençle karşılaşan Ethereum, ABD işlem saatlerinde bu alana kararlı bir giriş yaptı ve şu an 1.630 dolarda el değiştiriyordu.

Günün büyük bir bölümünde 1.580 – 1.600 dolar bandında sıkışan ETH fiyatı, istihdam verilerinin açıklanmasının ardından fiyat sıkışmasını yukarı yönlü olarak kırmış oldu.

Altcoin piyasasında son durum

En büyük 10 kripto parada da bugün artıda devam ederken Ethereum’un arından günlük bazda en çok yükselen kripto paralar BNB ve Solana oldu. Cardano ise olumlu gelişmelere rağmen en az değer kazanan kripto para olarak sakin bir fiyat hareketine sahip.

Diğer yandan ilk 10’a göz kırpan Polkadot (DOT) ve Polygon (MATIC), son 24 saatte sırasıyla yüzde 5,5 ve yüzde 7,4 oranında değer artışlarıyla dikkat çekti. Bu arada yüksek piyasa değerine sahip kripto paralar arasında Polygon, haftalık yüzde 9 oranında yükselişiyle son bir haftada değer artışı gören tek altcoin olma unvanına sahip.

En büyük 100 kripto parayı kontrol ettiğimizde bugün öne çıkan altcoin’in yüzde 25 yükselen Celsius (CEL) olduğunu görüyoruz. CEL tokeninin ardından Decred ve 1inch Network, çift haneli kazanımlar elde eden diğer altcoin’ler oldu.

Piyasa ile negatif korelasyona sahip olan LEO token ise bugün yüzde 6 değer kaybıyla en çok düşen altcoin. Helium ve eCash de düşük miktarlı kayıp gören diğer altcoin’ler oldu.

Haftalık bazda kazanımlara baktığımızda CEL tokeni, bugünlü atakla en çok yükselen kripto para oldu. eCash, yüzde 15’lik haftalık artışla ikinci sırada bulunurken bu iki altcoin’i yüzde 11 değer artışıyla Nexo takip ediyor.

Helium (HLM), Arweave (AR) ve Avalanche (AVAX) ise bu hafta ilk 100’de en çok değer kaybeden kripto paralar olarak ilerliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir