Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.261
% 2.60
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.261
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD Hazine Bakanlığı Yeni Kripto Vergi Kuralları Önerdi

Yeni Kripto Vergi

ABD Hazine Bakanlığı, tüm kripto para borsalarını ve ödeme işlemcilerini, kripto vergi raporlaması amacıyla broker (aracı) olarak ele almayı teklif etti.

Bakanlık tarafından cuma günü yayınlanan bir rapora göre, kripto para brokerleri, borsalar ve ödeme işlemcileri, kullanıcıların dijital varlık satış ve değişimleri hakkında yeni bilgileri Amerikan Vergi İdaresi’ne bildirmek zorunda kalacaklar.

Hazine Bakanlığı, Form 1099-DA adı verilen önerilen yeni vergi raporlama formunun, vergi mükelleflerinin vergi borcu olup olmadığını belirlemelerine yardımcı olmayı ve kripto kullanıcılarının kazançlarını belirlemek için karmaşık hesaplamalar yapmak zorunda kalmalarını önlemelerine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

Hazine, bunun aynı zamanda dijital varlık komisyoncularını tahvil ve hisse senedi gibi diğer finansal araçlara yönelik komisyoncularla aynı bilgi raporlama kurallarına tabi tutacağını söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı bu vergi önerisi için 300 sayfalık bir kural kılavuz yayınladı.

Hükümetin Kılavuzu yürürlüğe koyması için öncelikle tüm kamuoyu yorumlarını 30 Ekim’e kadar alması ve 7 ve 8 Kasım’da yapılacak bir dizi kamuya açık duruşmaya katılanları dinlemesi gerekiyor ayrıca bu kılavuzun bazı kurallarına itiraz eden kişilerin raporlarını yanıtlaması gerekiyor.

Bu adımlardan sonra kılavuzun yürürlüğe girmesi beklenmektedir. Tasarı kabul edilirse yeni kuralların on yılda ABD Hükümetine 28 milyar dolara yakın gelir getirebileceği tahmin ediliyor.

Bu kılavuza göre, madencilerin vergi kurallarından muaf olduğu ancak bazı merkezi olmayan finans platformlarının muaf olmayacağı belirtildi.

Hazine’nin önerilen kuralı açıklayan açıklamada, bu, vergi açığını kapatma çabalarının bir parçası, dijital varlıkların oluşturduğu vergi kaçırma risklerini ele alma çabası ve herkesin aynı kurallara uymasını sağlama amacını taşıyan daha geniş bir çabanın bir parçasıdır denildi.

En Hızlı Haber Takibi İçin telegram kanalımıza katılabilirsiniz katılmak için tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir