Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$94.267
% 2.99
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 94.267
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

ABD Hazine Bakanlığı, Bu Bitcoin Borsasını Soruşturuyor!

ABD Hazine Bakanlığı, İran’daki kullanıcıların platformunda kripto para işlemleri yapmalarına izin verdiği için Bitcoin borsası Kraken’i araştırıyor. Kaynaklar, Kraken’in ABD’nin üç ülkeye yaptırım uygulamasına rağmen İran, Suriye ve Küba’daki kullanıcılara hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi.

Bitcoin borsası Kraken, ABD Hazine soruşturmasıyla karşı karşıya

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimi üzere ABD Hazine Bakanlığı, Kraken’in ABD yaptırımlarını ihlal edip etmediğini araştırıyor. Salı günü yayınlanan bir rapora göre Kraken, İran, Suriye ve Küba’daki kullanıcıların platformunda hesap açmalarına ve kripto varlıklarıyla trade etmelerine izin verdi. Bu şekilde, üç ülke ile iş yapma konusundaki hükümet yasaklarını göz ardı etti.

Rapora göre, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, 2019’dan beri Bitcoin borsası Kraken’i araştırıyor. Ayrıca, borsaya para cezası vermesi muhtemel. Rapora göre OFAC, odağını borsanın İran vatandaşlarıyla olan ilişkilerine çevirdi. Kaynaklar, Kraken’in Suriye ve Küba’da da hizmet sunduğunu iddia ediyor. Raporda, Kraken CEO’su Jesse Powell’ın Haziran ayında şirketin Slack’i aracılığıyla İran’da 1.522, Suriye’de 149 ve Küba’da 83 müşteriye hizmet verdiğini belirten bir elektronik tablo paylaştığı iddia ediliyor.

Raporda, Jesse Powell’ın daha önce iş arkadaşlarına şirketin “yasal gerekliliğe uymamanın riskine değip değmediğini” değerlendirmesi gerektiğini söylediği iddia ediliyor. Ayrıca Powell’ın, herhangi bir özel duruma atıfta bulunup bulunmadığını detaylandırmadan yasayı çiğnemenin “her zaman bir seçenek olarak görülmesi” gerektiğini söylediği kaydediliyor. Bu arada Kraken, vadeli işlem traderı olarak kayıt yaptırmadığı için 2021’de Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan 1,25 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Kripto paralar ve yaptırımlar

Yaptırımlar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra bu yıl kripto alanında sıcak bir konu oldu. ABD ve diğer Batılı ülkeler, Başkan Putin’i askerlerini geri çekmeye ikna edeceklerini umarak Rusya’ya karşı ekonomik cezalar verdi. Politikacılar, Rus oligarklarının yaptırımlardan kaçınmak için Bitcoin veya diğer dijital varlıklara yönelebilecekleri konusunda uyarılar yaptı. Bu nedenle kripto paralar konuşmaların merkezinde yer aldı.

Rusya’nın işgalinin ardından Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, kripto borsalarını Rus kullanıcılarını yasaklamaya çağırdı. Jesse Powell, çağrıların ardından konuşan birkaç borsa şefinden biriydi. O da Kraken’in yasalarca gerekli olmadıkça Rus kullanıcılarını yasaklamayacağını söyledi.

Erken bir Bitcoin benimseyen ve 2011’de Kraken’i kuran Jesse Powell, geçmişte açık sözlü Liberter eğilimli görüşleri ile biliniyor. Şubat ayında Başbakan Justin Trudeau, banka hesaplarını dondurma ve Trucker Convoy protestocularının kripto para cüzdanlarını takip etme konusundaki tartışmalı kararı aldı. Bunun ardından Powell, Kanada hükümetini eleştirdi. Powell, Kanada’nın protestolar sırasında Kanada Terörist Finansman Yasasını değiştirmesinin ardından tweet attı. Kanada’nın Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu daha sonra tweetini polise bildirdi.

Kanada ve Ukrayna’daki son olaylar, kripto paranın itibari paraya sınırsız bir alternatif olarak faydasını vurguluyor. Bununla birlikte liderler, varlık sınıfının yaptırımdan kaçınmaya neden olabileceği potansiyel zarar konusunda uyarıyor. Tahminlere göre Kraken yaklaşık 10 milyar dolar değerinde. En son Aralık 2021’de ilk girişim fonunu başlatmak için 65 milyon dolar topladı. Ayrıca Powell, geçen yıl borsanın 2022’de halka açılabileceğini ima etti

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir