Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.601
% 3.07
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.601
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto Kralı Bu Altcoin İçin Konuştu: Gerçekten Heyecanlıyım!

Kripto piyasası tekrar yönünü aşağı doğru çevirdi. Lider altcoin Ethereum (ETH) de yaklaşan Merge’ün etkisiyle yaptığı rallinin kazanımlarının bir kısmını geri verdi. Bununla birlikte ‘Kripto Kralı’ olarak tanının Barry Silbert, Ethereum’un Merge’ü için heyecanlı olduğunu söylüyor.

Barry Silbert, Ethereum Merge konusunda gerçekten heyecanlı!

Kripto para piyasası rahatlama rallisinden sonra Fed kararı öncesinde tekrar düşüşe geçti. Bununla birlikte gelecekteki bazı gelişmeler, bazı yatırımcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Kripto para devi Digital Currency Group’un kurucusu Barry Silbert, Ethereum’un çok beklenen yükseltmesi hakkında paylaşım yaptı. Silbert, Twitter hesabından, “Ethereum Merge konusunda gerçekten heyecanlıyım. Kim tahmin ederdi ki?” dedi.

Umutla beklenen Merge, lider altcoin için neleri değiştirecek?

Uzmanlara göre bu yükseltme sayesinde, ikinci en büyük Blockchain’in, enerji tüketimini büyük ölçüde azaltması mümkün olacak. Yükseltme başarılı olursa, Ethereum, Proof of Stake (PoS) konsensüs algoritmasını benimseyecek. Proof of Work (PoW) algoritmasını ortadan kaldırarak %99 daha az elektrik harcayacak.

Bildiğiniz üzere Ethereum, merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminin merkezinde yer alıyor. Bu durum göz önüne alındığında, geçiş muhtemelen iklim bilincine sahip yatırımcıların endişelerini giderecek.Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Ethereum (ETH) fiyatı geçen hafta keskin bir ralli yaşadı. Bununla birlikte, lider altcoin son iki gün içinde keskin bir şekilde geri çekildi. Uzmanlara göre, bu da Merge odaklı coşkunun dağılmasının mümkün olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar, Ethereum 2.0’ın piyasaya sürülmesinin ağın ölçekleme sorunlarını hemen çözmeyeceğini de belirtiyor. Öte yandan, ağın verimliliğini büyük ölçüde artırmayı mümkün hale getirecek. Çünkü, bunu gerçekleştirecek teknoloji olan Sharding, Merge’den sonraki bir aşamada uygulanacak. Artık Avalance, Solana ve diğer rakipler Ethereum’un piyasası payından hisse alıyor. Bu yüzden Ethereum’un sektördeki hakimiyetini korumak için ölçeklenmesi kritik öneme sahip.

Bu arada Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen Merge’den sonra, Ethereum sadece kısmen tamamlanmış olacak. Merge sonrası dönemde, Ethereum bir dizi ek yükseltmeden (surge, verge, purge, and splurge) geçecek. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, bu derin değişikliklerin paralel olarak gerçekleşeceğini kaydetti.

Ethereum fiyat performansı

Basın zamanında Ethereum, CoinMarketCap verilerine göre, günlük bazda %7,43 kayıpla 1.364 dolardan işlem görüyordu. Altcoin, geçen hafta 1.600 dolarlık seviyelere bir ralli yaptı. Bu yüzden haftalık bazda da %13,29 değer kaybetti. Bu arada lider altcoin, 4.891 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden %72 aşağıda duruyor. Çok beklenen Merge’ün token talebini artırıp, fiyatını ateşleyip ateşlemeyeceğini zamanı gelince göreceğiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir