Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.198
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.198
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD Enflasyon Verisi Bitcoin’i Nasıl Etkiledi?

ABD’de piyasaları yakından ilgilendiren enflasyon verisi, 12 Nisan 2023 tarihinde açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık bazda %5 artış gösterirken, çekirdek TÜFE ise %5,6 seviyesinde gerçekleşti. Bu veriler, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım kararını nasıl etkileyeceği konusunda ipuçları verdi.

Piyasaların beklentileri doğrultusunda gelen veri, Bitcoin ve dolar üzerinde önemli bir etki yaratmadı. Bitcoin, veri öncesi 18.380 dolar seviyelerinde işlem görürken, veri sonrası kısa süreli bir düşüş yaşayarak 17.900 dolara kadar geriledi. Ancak bu düşüş kalıcı olmadı ve Bitcoin tekrar 18.000 doların üzerine çıktı. Dolar endeksi ise 102.668 seviyesine kadar geriledi.

İlginizi Çekebilir: Binance Pool, Ordinals İmza Hizmeti Başlatıyor !

Bitcoin’in enflasyon verisine karşı gösterdiği direnç, kripto para piyasasının olgunlaştığının bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Bitcoin, enflasyon karşısında değerini koruyan ve artıran bir varlık olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, ABD’de enflasyonun yüksek seyretmesi, Bitcoin’in talebini artırabilir.

Öte yandan, FED’in faiz artırımına ne zaman başlayacağı da Bitcoin’in fiyatını etkileyebilecek bir faktördür. Faiz artırımı, doların değerini yükseltirken, Bitcoin’in cazibesini azaltabilir. Ancak FED’in faiz artırımına gitmesi için enflasyonun istikrarlı bir şekilde hedefin üzerinde kalması gerekiyor. Bu da henüz gerçekleşmiş değil.

Sonuç olarak, ABD enflasyon verisi, Bitcoin ve dolar üzerinde büyük bir sarsıntı yaratmadı. Bitcoin, enflasyon karşısında güvenli bir liman olarak görülmeye devam ediyor. Ancak FED’in faiz politikası, Bitcoin’in gelecekteki performansını belirleyecek önemli bir belirsizlik unsuru olarak kalmaya devam ediyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir