Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.865
% 1.44
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.865
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD Adalet Bakanlığı Binance Hakkında Açıklama Yaptı!

ABD Adalet bakanlığı

Binance’in ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile yaptığı uyum taahhütleri kamuoyuna duyuruldu. Bu gelişme, hükümetin kripto para operasyonları ve ticari faaliyetler üzerinde gözetim sağlama hakkına dair bir gösterge olarak değerlendirilebilir.

Binance’in yeni yükümlülükleri, 11 sayfalık bir belgede detaylandırıldı. Adalet Bakanlığı’nın, Binance’in tüm belgelerine ve kaynaklarına erişim izni olduğu vurgulandı.

Adalet Bakanlığı, özellikle kara para aklama gibi konularda Binance’in faaliyetlerini yakından izleyeceğini belirtti. Daha önce yapılan anlaşma, FinCEN’in beş yıl boyunca gözetim sağlama yetkisini de içeriyor ve bu gözetim faaliyetleri borsaya milyonlarca dolara mal olabilir. Eski SEC yetkilisi John Reed Stark, Binance’in anlaşmasının DOJ’a, FinCEN’e ve diğer mali düzenleyicilere yıllar boyunca geniş bir erişim ve denetim yetkisi tanıdığını belirtti.

Son Dakika | ABD Adalet Bakanlığı, Kripto Yaptırımlarını Açıklayacak!

Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao ve şirket, 21 Kasım’da 4,3 milyar dolarlık bir para cezası ödemeyi kabul ederek, ABD yasalarını ihlal ettiklerini itiraf etti. SEC, 5 Haziran’da Binance’e karşı 13 suçlama ile ortaya çıkarak BUSD ve BNB token’ları ile ilgili ürünlerin kayıt dışı olduğunu iddia etti ve ayrıca kurumun kayıtsız bir komisyoncu olarak faaliyet gösterdiğini ileri sürdü.

SEC, mahkemeden Binance’in anlaşmasına dair gerçekler hakkında “adil bildirim” almak istediğini ifade ederek, Binance’in davanın reddedilmesine yönelik talebine itiraz etti. Bu durum, Binance’in ABD düzenleyicileri ile olan çekişmeli durumunu yansıtmaktadır.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir