Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.200
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.200
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD Adalet Bakanlığı 100 Milyon Dolarlık Operasyon Yaptı

ABD Adalet Bakanlığı,kripto,ABD Haberler,

ABD Adalet Bakanlığı kısa bir süre önce, yatırımcılara önemli getiriler vaat eden hileli kripto para yatırım planlarına dahil olan kişileri hedef alan önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Küresel bir kripto para dolandırıcılık ağı olan AirBit Club’ın kurucularından Pablo Renato Rodriguez, New York Güney Bölgesi Birleşik Devletler Savcısı Damian Williams tarafından açıklandığı üzere 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rodriguez’in cezası, Gutemberg Dos Santos ile birlikte bireyleri AirBit Club’a yatırım yapmaya ikna etmek için aldatıcı taktikler kullandığını iddia eden çok sayıda suçlamayla bağlantılı. Şirket kripto para madenciliği ve ticareti yaptığını iddia ediyordu ama aslında bir dolandırıcılık operasyonuydu.

ABD Adalet Bakanlığı’na göre Rodriguez ve Dos Santos, AirBit Club aracılığıyla elde edilen yasadışı kârları gizlemek için karmaşık bir kara para aklama planı yürüttüler. Ayrıca, aralarında Gutemberg Dos Santos, Scott Hughes, Cecilia Millan ve Karina Chairez’in de bulunduğu çok sayıda suç ortağı suçlarını kabul etmiş olup şu anda cezalarını çekmeyi beklemektedirler.

Önemli bir adım olarak mahkeme, AirBit Club planından elde edilen ve ilgili suç ortaklarına ait olan varlıklara el konulmasına izin verdi. Bu varlıklar nakit, Bitcoin ve gayrimenkul dahil olmak üzere çeşitli formları kapsamakta olup, toplam tahmini değeri yaklaşık 100 milyon $’dır.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


ABD Adalet Bakanlığı Savcısı Damian Williams, Pablo Renato Rodriguez’in deneyimsiz yatırımcıları milyonlarca dolarlık bir saadet zinciri içinde tuzağa düşüren uluslararası bir dolandırıcılık operasyonunun kurucu ortağı ve lideri olarak görev yaptığını açıkladı. Bu şema sahte bir şekilde kripto para ticareti ve madenciliği yatırımlarını içerdiğini iddia etmiştir.

Rodriguez, haksız kazançları aklamak için Bitcoin kullanımı, bir avukatın emanet hesabı ve çeşitli uluslararası paravan ve sahte şirketler de dahil olmak üzere karmaşık yöntemler kullanmıştır. Bu taktiklerin amacı yatırımcıları kandırarak fonlarını gerçek yatırımlardan uzaklaştırmaktı.

2015 yılında Rodriguez ve Gutemberg Dos Santos birlikte AirBit Club’ı kurdular. Plan titizlikle düzenlenmiş, nakit yatırımlar karşılığında garantili karların cazibesiyle kurbanları hedef almış ve böylece onları AirBit Club üyeliğine zorlamıştır.


İlginizi Çekebilir:SEC ve Coinbase arasındaki Celsius Gerginliği Artıyor

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir