Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.955
% 1.51
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.955
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Aark Digital: Yüksek Kaldıraçlı İşlem Platformu

Aark

Arbitrum ağındaki profesyonel yatırımcılar için yüksek kaldıraç imkanı sunan, yenilikçi DEX platformu Aark Digital nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? İşte detaylar!

Aark Digital Nedir?

Aark Digital, Arbitrum ağındaki profesyonel yatırımcılar ve likidite sağlayıcıları (LP) için Leverage Everything Perpetual DEX’in ilk örneğidir. Platform, en iyi DEX-CEX özelliklerini bir arada kullanarak ve tüm on-chain varlıkları tek bir likidite havuzunda birleştirerek, kullanıcılara alternatifi olmayan bir kaldıraç deneyimi sunmaktadır.

Nasıl Çalışır?

Aark Digital‘de likidite sağlayıcıları, yatırımcıların ücret kazanırken etkileşimde bulunabileceği bir havuz oluşturmak için sermaye yatırır. Likidite havuzu, daima yatırımcıların açtığı pozisyona zıt bir pozisyon açar ve böylece yatırımcılar likidite havuzuna karşı işlem yaparlar. Piyasa yapıcıları (MM) ise arbitrajdan yararlanarak LP’lerin riskini ortadan kaldırır.

Diğer platformların aksine Aark, TVL’sine göre açık pozisyonları on katına kadar ölçeklendirebilir. Bu özellik, likidite sağlayıcılar için daha yüksek getiri sağlar. Bu da platforma daha fazla likidite sağlayıcı ve yatırımcı çekmeye yarar.

Temel Özellikleri

Likidite sağlayıcıları için temel özellikleri:

  • Kaldıraçlı LP
  • Tek taraflı ve delta nötr LP
  • LST/RWA
  • Akış fonlama ücretleri
  • Sigorta fonu

Yatırımcılar için temel özellikleri:

  • 1000x kaldıraç
  • RMM tabanlı CEX likiditesi
  • Sınırsız, ölçeklenebilir açık pozisyon
  • Geniş teminat
  • Çapraz (cross) marjin

Vizyonu

Aark, merkezi borsalarda (CEX) bulunmayan hizmetler sunarak, likiditeyi geliştirerek ve kullanıcıların kendi varlıklarını saklama deneyimlerini geliştirerek, merkezi olmayan borsalarda (DEX) yenilikçi bir devrime öncülük etmeyi hedeflemektedir.

CEX’lerin güçlü yönlerini, DEX’lerin güvenlik, şeffaflık ve kişisellik gibi özellikleriyle birleştirmeyi amaçlamaktadır.

Aark Total Users

Nasıl Kullanılır?

Platforma Giriş:

  1. Buraya tıklayarak Aark Digital resmi sitesine giderek, sağ üstte bulunan “Launch App” butonuna tıklayın.
  2. Açılan sayfada, sağ üstte bulunan “Connect Wallet” butonuna tıklayarak cüzdanınızı uygulamaya bağlayın.

Aark Digital Nedir? Nasıl Kullanılır?

“Account” sekmesinden, hesabınızla alakalı tüm detaylara bakabilir, varlık yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Para Yatırma:

  1. Cüzdanınızı bağladıktan sonra, işlem yapabilmek için varlık yatırın. Varlık yatırmak için ekranın sol üst kısmında bulunan “Account” butonuna tıklayın ve ardından işlem yapmak istediğiniz hesabınızın altında bulunan “Deposit” butonuna tıklayın.
  2. Yatırmak istediğiniz varlığı ve miktarını seçtikten sonra “Enable” butonuna tıklayarak cüzdanınızdaki işlemi onaylayın.

Aark Digital Nedir? Nasıl Kullanılır?

Para Çekme:

  1. “Account” butonuna tıklayın ve ardından işlem yapmak istediğiniz hesabınızın altında bulunan “Withdraw” butonuna tıklayın.
  2. Çekmek istediğiniz varlığı ve miktarını seçtikten sonra “Withdraw” butonuna tıklayın ve ardından işlemi tamamlamak için cüzdanınızdan onaylayın.

Aark Digital Nedir? Nasıl Kullanılır?

İşlem Açma:

  1. “Futures” butonuna tıklayarak, vadeli işlemler sayfasına gidin ve sol taraftan işlem yapmak istediğiniz işlem çiftini seçin.
  2. Daha sonrasında ekranın sol tarafında bulunan işlem açma penceresinden işlem türü, kaldıraç, emir, pozisyon büyüklüğü gibi işlem detaylarını ayarlayın ve “Place Order” butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirin.
  3. Açtığınız pozisyonu, açık emirleri ve işlem geçmişinizi grafiğin altında bulunan sekmeden takip edebilirsiniz.

Aark Digital Nedir? Nasıl Kullanılır?

İşlem penceresinden işlemlerinize “Take Profit” ve “Stop Loss” emirleri ekleyebilir, işlemlerinizi detaylı şekilde yönetebilirsiniz.

ALP Pozisyonu Açma:

ALP, Aark’ın LP havuzunu ifade eder.

  1. Ekranın üst kısmında bulunan “Liquidity” butonuna tıklayarak ALP sekmesine gidin.
  2. ALP hesabınızla alakalı detayların da bulunduğu ALP sekmesinin sağ alt kısmında bulunan işlem penceresinden pozisyon tutarı ve diğer detayları girdikten sonra “Place Order” butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Aark Digital Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tokenomics

$AARK, Aark Digital’in yerel kripto para birimidir. $AARK sahipleri, ekosistem içerisinde çeşitli avantajlara sahiptir.

  • Toplam Arz: 100.000.000
  • Sembol: AARK
  • Ağ: Arbitrum
  • Standart: ERC-20

AARK Token Bilgisi

AARK Token Bilgisi

Destekçiler

Aark Digital’in, bilinen başlıca 4 büyük destekçisi mevcuttur:

Aark Digital Destekçileri

Ödül Dağıtımları Devam Ediyor!

İlk etapta testnet kullanıcılarına, 5000 adet ve üstü $AARK sahibi olan yatırımcılara, PYTH/TIA/JUP stake eden yatırımcılara airdrop dağıtan Aark Digital, ikinci aşamadaysa platformu kullanıp kaldıraçlı işlem yapan yatırımcılara airdrop dağıtımı gerçekleştirecek.

Siz de Aark Digital kullanarak vadeli işlemler gerçekleştirerek airdropa katılmaya hak kazanabilirsiniz!

Aark airdrop


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir