Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.612
% 1.51
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.612
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

ABD’li Yetkililerin Binance.US-Voyager Anlaşmasına İtirazı Sürüyor

Binance.US Voyager

ABD’de kredi kuruluşu Voyager Digital’in dijital varlıklarının Binance.US firmasına satış planında, satışa ilişkin kişileri yasal olarak takip etmelerini engelleyecek bir hüküm bulunuyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri, bu hükmün kaldırılması için mahkemeye başvuruda bulundular.

William Harrington ve diğer hükümet avukatları, New York İflas Mahkemesi’ne sundukları dilekçede, mahkemenin satışı onaylamasıyla yasal yetkisini aştığını iddia ettiler. Yetkililer, satışa itiraz etmemelerine rağmen, söz konusu hükmün hükümetin “polis ve düzenleyici yetkilerini uygulama kabiliyetini” engelleyeceğini savundular.

Buna ek olarak, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da Voyager satış planına, özellikle de muafiyet hükmüne itiraz ederek, geri ödeme tokeninin kayıtsız bir menkul kıymet teklifi oluşturacağı ve Binance.US firmasının düzenlenmemiş bir menkul kıymetler borsası işlettiğini savunmakta.

15 Mart’ta yapılması planlanan duruşmada, mahkeme satış planının onayını erteleyebilmesi düşünülmekte. Planın uygulanması durumunda, Voyager alacaklılarının fonlarının yaklaşık %73’ünü geri kazanmaları beklenmekte.

Bu olay, kripto para birimleri ve kripto borsalarının düzenlenmesine yönelik tartışmaların devam ettiği ABD’deki diğer benzer olaylarla birlikte, kripto para birimleri düzenlemesi konusunda devam eden tartışmaları yansıtmaktadır.

Hükümet yetkilileri, diğer kısımlara itiraz etmese de, bu korumanın uygulanmasının “polis ve düzenleyici yetkilerini uygulama kabiliyetini” engelleyeceğini savunuyorlar. Planın Voyager alacaklılarının fonlarının yaklaşık %73’ünü geri kazanmasını sağlaması beklenmekte.

15 Mart’ta yapılması planlanan duruşma, konuyla ilgili kararın ne olacağını belirmesi beklenmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir