Kriptolar:
32413
Bitcoin:
$93.824
% 3.70
BTC Dominasyonu:
%57.3
% 0.74
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 0.71
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 93.824
BTC Dominasyonu:
% 57.3
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Acala Network Nedir ?

Acala Network, ölçeklenebilir, Ethereum uyumlu ve yerleşik likidite ile DeFi için optimize edilmiş bir katman 1 akıllı sözleşme platformudur. Ayrıca, baştan sona hepsi tek bir sağlam teklifte derlenmiş, kullanımı kolay bir finansal uygulama paketi ile donatılmış olarak gelir ve bu da onu, merkezi olmayan uygulamaları üzerinde tam kontrol isteyen geliştiriciler için mükemmel kılar.

Acala Network Substrate tarafından desteklenirken bir yandan Ethereum ekosistemiyle uyumludur. Başka bir değişle;  Acala’nın 1. katman platformu, hem Ethereum hem de Substrate ortamlarının en iyisini sunduğunu söyleyebiliriz. Yerleşik teknoloji yığınları, araçlar ve MetaMask gibi cüzdanlarla da  uyumlu oluşu Acala ile bağdaşık olan Network kavramını daha üst seviyeye çıkarmaktadır.

Özellikleri:

  • Acala, Polkadot ekosisteminin bir DeFi Hub’ı olmak için merkezi olmayan ağında finansal uygulamaları barındırmak için birlikte çalışabilir zincirler arası işlevsellik protokolleri sunar.
  • Acala Network’ün sunduğu halihazırda var olan Mikro Gas ücretlerini esnek ücret belirteçleri olan USDT, USDC, aUSD, DOT, BTC, ETH ve daha fazlasıyla ödeyebilirsiniz.
  • Acala Network aracılığı ile DOT tabanlı varlıklara ve geliştiricilere, Polkadot’ta var olan merkeziyetsiz sabit paraya, Polkadot ekosistem varlıklarına ve Bitcoin, Ethereum gibi zincirler arası varlıklara kolaylıkla erişebilirsiniz.

 

Acala Network Yerel Belirteci ”ACA” ve Özellikleri :

  • ACA staking yaparak ekiplerin Acala blok zincirinde yeni Substrat paletlerini konuşlandırmasına izin verir.
  • Faiz oranları veya teminat oranı gibi risk parametrelerini otomatik olarak ayarlar.
  • Mikro gaz ücretlerini ve akıllı sözleşme yürütmeyi destekler.
  • Topluluğa oy verme, konsey üyelerini seçme ve Acala’nın gelişimini yönlendirme yetkisi verir.

ACA Tokenomics

  • Reward: 34%
  • Strategic Investors: 29.13%
  • Team: 20.25%
  • Reserved: 11.62%
  • Ecosystem: 5%

 

 

Acala Network’ün Kardeş Ağı Karura Nedir ?

Karura Kusama’nın DeFi Hub’ıdır.Radikal inovasyon için Kusama’daki çok zincirli likidite ve ekonomik merkezdir.

Acala Vakfı tarafından kurulan Karura, DeFi için optimize edilmiş ölçeklenebilir, EVM uyumlu bir ağdır. EVM Uyumluluğu Acala sistemi, geliştiricilerin Solidity’de yazılmış uygulamalar ve ERC20 belirteçlerine benzer şekilde işlev gören mint varlıkları oluşturmasına izin verecektir.

Karura Platformu, güvene dayalı olmayan bir staking türevi , zincirler arası varlıklar (aUSD) tarafından desteklenen çok teminatlı bir stablecoin ve bir AMM DEX dahil olmak üzere bir dizi finansal uygulama sunar.

aUSD Nedir ?

aUSD, zincirler arası varlıklar tarafından desteklenen merkezi olmayan, çok teminatlı bir stablecoin’dir. Temel amacı, ölçekleme çözümünü ve diğer ağlar ve ekosistemlerle birlikte çalışabilirliği genişletmektir. ABD Doları’na göre değeri olan, tasarımı gereği istikrarlı olan aUSD, Polkadot ve Kusama’nın fiili sabit para birimidir.

aUSD, likidite, ekonomik aktivite ve stablecoin hizmetini güçlendirmek için özelleştirilmiş, uygulamaya özel bir blok zinciri olan Acala tarafından desteklenmektedir.

Acala Network Nasıl Çalışır ?

Gelişmiş Polkadot Substrate çerçevesi tarafından desteklenen Acala Network, Polkadot parachain üzerinde Homa likidite staking protokolünü ve Honzon stablecoin oluşturma protokolünü barındırabilecek şekilde tasarlanmıştır. Ağ ayrıca renBTC gibi diğer sarılmış varlıkları da kendi stabilcoini (aUSD) basmak için teminat olarak kabul eder.

Honzon Protokolü :

Kripto topluluğundaki ve ötesindeki insanların işini kolaylaştırmak için oluşturulmuştur. Protokol, hem kullanımı kolay hem de Teminatlı Borç Pozisyonları (CDP’ler) ile desteklenen bir stablecoin oluşturarak, birden fazla blok zincirinden teminat varlıklarını kabul edebilecektir.Daha detaylı açıklamak gerekirse:

USD gibi Acala stablecoin’i USD’ye 1:1 oranında sabitlenmiştir, bu mimari, kripto kullanıcılarının ağa dijital varlıkları yatırarak USD’den çekmelerini sağlayacaktır. Ancak dikkatlerden kaçırılmaması gereken konu ise kullanıcıların taahhüt ettikleri her kredi için bir faiz ücreti ödemeleri gerekliliğidir.

Homa Protokolü:

Acala Ağı üzerindeki kilitli varlıklardan likidite yaratmayı amaçlamaktadır. Geleneksel Verim çiftçiliği yönteminde, faiz almak için herhangi bir kilitli varlık kullanılabilir. Ancak, Homa Protokolü sayesinde kullanıcılar, Verim Çiftliğine katılabilir ve bu kilitli varlıkları diğer etkinlikler için kullanarak fayda sağlayabilir.

Acala Network Yol Haritası :

Planlanan önemli projeler arasında :

  • EVM+’yı etkinleştirmek

  • DOT’u Acala Hazinesine Taşınmak
  • Tam Demokrasiyi Sağlayacak etkenleri uygulamaya koymak.

 

Acala Network Ortakları :

Acala Network| Proje Analizi. Polkadot Projeleri İnceleme Serisi -2 | by Yavuz Selim YILDIZ | Medium

Acala Network Ekosistemi ve Dahil Olan Projeler

 

Resim

 

Acala Network Takım Çalışanları :

 

Acala Network Yerel Belirteci ”ACA” Nereden Alınır ?

Acala belirteci olan ACA Token ‘a sahip olabileceğiniz ve bir çok fırsattan yararlanıp indirimli şekilde kaydolabileceğiniz borsalar :

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir