Birleşmiş Milletler(BM), Bitcoin’in çok fazla elektrik tükettiğini iddia etti ve bu konu hakkında bir rapor yayımladığını duyurdu.
Kripto para endüstrisi son yıllarda hızla büyümeye devam ediyor fakat bu büyüme beraberinde çevresel endişeleri de getiriyor. BM’nin 2020-2021 dönemini değerlendiren raporunda, dünya genelindeki 76 Bitcoin madencilik ülkesinin faaliyetleri incelendi.
Bu rapora göre, 173,42 terawatt-saat elektrik tüketimiyle Bitcoin madenciliği, bu dönemde önemli bir enerji kaynağı olarak ortaya çıktı.
Özellikle 2021 yılında, Bitcoin fiyatında görülen yüzde 400’lük artış ile Bitcoin’in harcamış olduğu elektrik enerjisinde de yaklaşık %140’lık artış gözlemlendi.
Bu dönemde Bitcoin, 69.000 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak, bu büyüme fosil enerji kaynaklarına dayalıydı ve elektriğin yüzde 67’si bu kaynaklardan elde ediliyordu.
BM tarafından sunulan bu rapor, endüstrinin bu yüksek enerji tüketimiyle çevresel sorumlulukları da beraberinde getirdiğine işaret etti. Hidroelektrik enerji, küresel Bitcoin madenciliği ağının yüzde 16’sından fazlasını sağlayarak önemli bir rol oynadı.
Bu raporun ardından kripto topluluğu, BM’nin daha önce 2018’de yayımladığı bir raporu hatırlatarak, karbon emisyonları konusundaki doğruluğu sorguladı.
Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.