Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.686
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.686
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

7.500 Bitcoin’i Çöpe Atan Adam, Yeni Planını Paylaştı!

İngiliz mühendis James Howells, 2013 yılında 7.500 Bitcoin içeren bir sabit diski kazayla çöpe attı. Howells, kaybettiği servetini geri alma umudundan vazgeçmiyor. Kripto paraları geri almak için iki robot köpeğin yer aldığı yeni planını açıkladı.

Milyonlarca dolarlık Bitcoin olan sabit disk çöplükte!

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere James Howells, bu yazının yazıldığı sırada değeri yaklaşık 176 milyon dolar olan sabit diski kurtarmak için iki robot köpeğin yer aldığı bir plan hazırladı. Köpekler, Birleşik Krallık’taki Newport şehrinde bir çöp sahasının taranmasından sorumlu olacak. Geceleri bölgeyi korumak için 24 saat CCTV kameraları ile donatılacaklar. James Howells, bunun için iki Avrupalı ​​risk sermayedarıyla anlaştı. Bu kapsamda yaklaşık 11 milyon dolarlık potansiyel fon sağlamayı başardı.

James Howells gıpta edilen sabit diski bulmayı başarsa bile, Bitcoin’lerinin geri alınabileceğinin garantisi yok. Servetinin kaderi, verilerin depolandığı dairesel disk olan plakanın hayatta kalmayı başarıp başaramadığına bağlı. Howells, bu bileşen ciddi şekilde hasar görürse, sabit sürücüde depolanan kriptoyu kurtarmak için çok küçük bir şans olacağını söylüyor. Erken servetini kaybetmesine rağmen, kripto para meraklısı Bitcoin’den vazgeçmedi. Howells, verdiği röportajda yaşamak için trade’e devam ettiğini söylüyor.

Çöplükte sabit disk aramak için robot köpekler kullanılacak

James Howells’in planı, Boston Dynamics’ten iki robotik ‘Spot’ köpek satın almayı içeriyor. Plan dahilinde Haziran 2020’de her biri 74.500 dolara satışa sunulan köpekler için fon ayırıyor. Howells, röportajda özellikle robotların hem gezici CCTV kameraları gibi davranarak güvenliği sağlamak, hem de çalınan sabit diskini aramak için kullanılacağını söyledi.

İşletmenin, biri bekçi köpeği, diğeri ise pillerini şarj edecek iki köpeğin kullanımına ihtiyaç duyacağını söyledi. Ayrıca yatırımcı, proje başarılı olursa robot köpeklere “Satoshi” ve “Hal” isimlerini vermek istediğini açıkladı. Hal Finney, bir Bitcoin işleminin alıcı tarafında olan ilk kişiydi. Satoshi Nakamoto, Bitcoin’i icat eden kişi veya grup anlamına gelen bir takma ad.

Newport Belediye Meclisi, Bitcoin arama planına sıcak bakmıyor

Ancak öncelikle Howells’ın, çöplükte kazı yapabilmek için belediye meclisinden izin alması gerekiyor. Yerel yetkililer, Bitcoin zenginliklerini çöp yığınları altında bırakmaya karar verirse ne olacak? Bu durumda Howells, son çare olarak onları mahkemeye çıkarmayı planlıyor.

Howells röportajda, stratejisini bilgili danışmanların yardımıyla geliştirdiğini ve iki risk sermayedarından yatırım aldığını söyledi. Newport Belediye Meclisinin bunun sonucunda çöplüğü kazmasına izin vereceğini umuyor. Ancak, Belediye Meclisi daha önce Howells’in çöplüğe erişmesini reddetmişti. 2013’ten beri konsey, Howells’in çöplüğe girmesine izin vermeyi ısrarla reddetti. Görünüşe göre umutları kasvetli olmaya devam edecek.

Konsey, “Önerileri, kabul edemeyeceğimiz ve gerçekten de izin şartlarımız tarafından dikkate alınması engellenen önemli ekolojik riskler oluşturuyor” dedi. Konsey sözcüsü, James Howells‘in onlara sunabileceği ve onları mülke erişmesine izin vermeye ikna edecek bir şey olmadığını ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir