Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.880
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.880
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ,bu yıl ilki düzenlenecek “Dijital Türkiye Blockzincir Hackathonu’nun” ayrıntılarını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından , bu yıl ilki düzenlenecek “Dijital Türkiye Blockzincir Hackathonu’nun” ayrıntıları açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin 19 Eylül tarihinde ilk kez duyurduğu Türkiye Blokzincir Hackathonu “DIGIATHON 2022″ detayları resmi twitter sayfasından duyuruldu işte ilgili davet ve tweet :

Merhaba, Dijital Türkiye sloganıyla çıktığımız yolda, blokzincir becerilerinle e-Devlet Kapısı hizmetlerine dijital ve yenilikçi çözümler geliştirerek Millî Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak istiyorsan seni Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu’na davet ediyoruz.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu, Dijital Türkiye hizmetleri temasıyla gerçekleştirilecektir.

Yarışmanın temel amacı; katılımcıların blokzincir alanındaki becerileri ile Dijital Türkiye hizmetlerini, blokzincir altyapısı ile geliştirmesi veya yeni bir fikirler ortaya çıkarmaktır. Ayrıca bu Hackathon ile gençlerin başta olmak üzere teknolojiye ilgi duyan tüm vatandaşların ilgisinin geleceğin teknolojilerinden biri olarak gördüğümüz blokzincire çekilmesi hedeflenmektedir.

Yapılan açıklamalar neticesinde ortaya çıkan detaylar ise şu şekilde : Yarışmacılar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çevrim içi olarak vatandaşlık işlemlerini gerçekleştirebildiği E-Devlet portalı üzerinde sunulan hizmetleri blockchain altyapısı ile geliştirmek veya yeni hizmet fikirleri oluşturmak için yarışacaklar.Son başvuru tarihi ise 14 Ekim 2022 dir.

Yarışma, Ön Eleme ve Final olmak üzere 2 aşamada yapılacaktır. Ön eleme aşaması çoktan seçmeli soru-cevap şeklinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek ve değerlendirme komitesi tarafından incelenecektir. Ön eleme aşamasında başarılı olan 20 takım, Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek final etabına davet edilecektir.

Yarışma neticesinde  ilk 3’e girecek ekipler sırasıyla 10.000, 5.000 ve 2.500 dolar değerinde AVAX’ın sahibi olacaklar.

Yarışmanın diğer detayları ve Kurallarına Linkten ulaşablirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version